Round up: dit is het laatste drone nieuws

Auteur: , 2 Reacties
Dit is het dronejournaal

Soms is er zoveel nieuws over een onderwerp dat we het maar beter allemaal bij elkaar kunnen behandelen.

Deze drone-nieuws round up gaat onder andere over het redden van je drone en hoe je straks kunt livestreamen vanaf je vliegmachientje.

1 Parachute om je drone te redden
Een quadcopter is best wel een duur speeltje, dus als er wat mis gaat wat dan? Stel je batterij houdt er halverwege mee op, of een of ander vliegtuig gaat in de baan van je drone vliegen. Dan heb je een probleem. Maar problemen zijn er natuurlijk om opgelost te worden. ParaZero heeft een parachute ontwikkeld die met een kleine explosieve lading snel uitvouwt als er iets mis is met je drone. Het systeempje weegt maar 250 gram en zorgt ervoor dat je dure speeltje met 6 meter per seconde neervalt. Dat is toch een stuk beter dan met terminal velocity naar beneden vallen.

2 Livestreamen vanuit je drone
Wat heb je aan een drone als niemand naar je filmpje kijkt? Het is toch uiteindelijk de ultieme selfiestick? Ja toch, niet dan? Dus moet je kunnen livestreamen, maar dat kon nog niet. Althans het kon niet op Periscope. Maar binnenkort lost het bedrijf dat probleem op, dankzij een samenwerking met DJI. Daardoor kunnen al je volgers meegenieten van jouw drone, en van jouw tronie als hij uit de lucht komt storten. Oh nee, daar heb je een parachute voor.

3 Er moeten strengere regels voor/tegen drones komen
Dat zeggen wij natuurlijk niet, want vrijheid, blijheid. Maar de Vereniging van Verkeersvliegers vindt dat wel. Vrijdag presteerde een dronevlieger het om met zijn apparaatje op 30 meter van een landende KLM-Boeing te vliegen en daar schrokken de piloten natuurlijk van. Blijkbaar gaat het vliegtuig stuk van zo’n plastic toestelletje. Anyway, de verkeersvliegers willen dat de drones nog minder hoog dan 50 meter mogen vliegen.2 reacties

Ik heb zelf een phantom 4, in de buurt van AirPorts geeft de software keurig aan dat je niet kan vliegen. Je kan opstijgen tot 1,2 meter en dat is t.

Ten tweede, dji heeft een software plafond ingesteld van 120 meter. Hoger kan je niet. Daar naast 120 meter is hoog zat voor mooi aerial
Shots.

Dus dji doet er alles aan, ik hoop gewoon dat men de boel niet verpest, er is lucht zat, ga elkaar niet dwars zitten en gebruik je verstand :) happy flying!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).