RTL valt Netflix aan en koopt Videoland.com

RTL valt Netflix aan en koopt Videoland.com
RTL wil dolgraag een stuk van de taart die video-on-demand heet, maar wordt daarin gruwelijk in de weg gezeten door het heersende Netflix dat dit jaar nog in Nederland wordt uitgerold. RTL slaat terug en laat weten dat ze Videoland hebben gekocht.

All-you-can-watch

Videoland.com is een videodienst waar je nu voor een vast bedrag online films kan huren. Nu RTL 65 procent van de aandelen van The Entertainment Group (TEG), het bedrijf achter Videoland, in handen heeft komt daar verandering aangezien RTL al langere tijd zit te broeden op een all-you-can-watch-abonnement.

Arno Otto, MD Digital van RTL Nederland:

“Videoland is nu nog een pay-per-view dienst. Dit najaar nog komen we met het eerste all-you-can-watch abonnement van Nederland, waarbij de consument voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang krijgt tot films, premium series uit het buitenland en het beste van Nederlandse bodem. Onze intensieve investeringen in Nederlandse filmrechten en ook in de exploitatie van de rechten van onze Nederlandse en internationale series en programma’s betalen zich nu rechtstreeks aan de consument terug. Samen met ons VOD platform RTL XL is met deze overname ons aanbod ongeëvenaard op de Nederlandse markt.”

Ze zeggen in september te beginnen met de dienst. Welke content we exact kunnen verwachten is nog niet bekend, maar het zal lastig worden om Netflix daarin te overtreffen. Aan de andere kant: RTL heeft al in zo’n 100 Amerikaanse producties geïnvesteerd (The Expendables 2, The Three Musketeers 3D) om zo de exclusieve video-on-demand-rechten te verkrijgen.

Co Mast, algemeen directeur van TEG,laat al wel wat los over de content die we kunnen verwachten:

“Met deze deal kunnen we de library van Videoland, die geldt als de grootste van Nederland, verrijken met alle RTL-succesnummers van televisie en het rijke filmaanbod dat RTL de afgelopen jaren heeft opgebouwd.”

Het wordt dus nog even afwachten wát Videoland exact zal aanbieden en wát ze per maand rekenen: wel of niet goedkoper dan de €7,99 die Netflix vraagt.

Nog geen reacties

  1. lijkt me een leuke dienst voor gezinnen en de mainstream filmkijker. Alleen net als met spotify het probleem, houd je van niet-mainstream, arthouse, buitenlandse films e.d. ben je aangewezen op grijze import dvd’s en *kuch* *hoest* FTD

  2. Wacht… Eerst gaan ze op RTL nieuws en op RTL vandaag een heel “nieuws” (gebruik deze term losjes) item besteden aan de super komst van Netflix. (Gratis reclame anyone?)
    En nu is Netflix de grote concurrent.
    Had je dat niet eerder kunnen bedenken, idiots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *