Rubble Bucket Challenge vraagt aandacht voor Gaza

Rubble-Bucket-Challenge
Als reactie op het immense succes van de Ice Bucket Challenge, is er nu een nieuwe uitdaging ontstaan die aandacht vraagt voor de situatie in Gaza.

Ayman Aloul, een Palestijnse journalist die in Gaza woont, bedacht de Rubble Bucket Challenge met een praktische reden: er was te weinig schoon (ijs)water voor handen om over zijn hoofd te gieten. Het enige waar hij zijn emmer mee kon vullen was puin en zand, wat hem het volgende idee opleverde.

Door een dergelijke puinemmer over zijn hoofd leeg te kiepen, hoopt hij niet voor de ziekte ALS, maar voor de situatie in Gaza aandacht te vragen. Inmiddels heeft een speciale Facebookpagina al meer dan vierduizend likes, en verspreiden video’s van mensen die het voorbeeld van Aloul opvolgen zich over het internet.

Geen donaties
Vooral in Marokko en Turkije wint de nieuwe emmerchallenge aan populariteit. Vragen om geld doen ze niet, omdat Gaza geen geld nodig heeft maar mankracht om deze situatie te stoppen. Aloul zegt dat de Rubble Bucket Challenge niet gericht is op bepaalde personen, maar voor iedereen bedoeld is die meeleeft met de huidige situatie. Na die lading stof en stenen die je over jezelf uitstort, klinkt zo’n bak met ijswater nog niet eens zo verkeerd.

[gv data=”duSBig1-VUA”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *