Rumblr was de Tinder voor knokpartijen

HOAX! Knokken doe je maar in je eigen tijd
Met Rumblr zat je nooit meer om een knokpartijtje verlegen.

Jammer joh, want het was een hoax. Het klonk al te maf om waar te zijn om een Tinder te beginnen waarmee je knokpartijen kunt starten. En inderdaad dat was het ook, maar een hoop media gingen er toch met boter en suiker in. De app zou gisteravond, Amerikaanse tijd, gelanceerd worden.

Het is een beetje de week van de grootschalig aangepakte hoaxes. Eerst was er de FNV die een restaurant zonder personeel opende, om zo aandacht te vragen voor het belang van personeel. Al waren er genoeg mensen die grapten dat ze geen verschil merkten tussen een restaurant zonder personeel en een restaurant met personeel. Daar komt dus nu de vechtpartijtinder die nep blijkt te zijn bij.

Hoewel de app best wel lekker was uitgewerkt, er was zelfs een demoversie te vinden op de website. Je kon met swipen de gezichten van mensen indelen in ‘fight’ of ‘pass’ als je ze te eng – of zielig – vond. Daarna kon je een knokpartij organiseren of alsnog het watje spelen door ‘chicken out’ te klikken. Op een kaart zouden de in gang zijnde veldslagen worden weergegeven met een vuistje. Dus het was Fight Club 2.0.

Helaas, of gelukkig, bleek het dus allemaal nep te zijn. Eigenlijk wilde een nieuw adviesbureau gewoon aandacht voor hun oprichting. Je zou zeggen dat het gelukt is, maar niemand weet welk adviesbureau het is. En dat is toch wel het belangrijkste idee van reclame, dat je je naam bekend maakt.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *