Rusland zegt “Nyet!” tegen Bitcoin

Een stapel Bitcoin
Het zit de virtuele munt deze week niet echt mee. Eerst kreeg de munt een behoorlijke koersval te verduren na technische moeilijkheden bij een grote handelssite, en nu wil Rusland niets meer ermee te maken hebben.

Mt. Gox is een digitale handelspost waar mensen met ‘echte’ valuta Bitcoins kunnen kopen. Maar door toegenomen verkeer naar de site, en de explosieve groei van het aantal transacties, werd vrijdag de handel eventjes stilgelegd in de virtuele munt. De mensen achter de site hadden deze tijd nodig om een inschatting van de situatie te kunnen maken en maatregelen te treffen.

Vervolgens kwamen Russische autoriteiten naar buiten met waarschuwingen voor de munt. Zij noemen het onverantwoord dat mensen handelen in een “niet-bestaande valuta”, en zien de mogelijkheden in voor schimmige figuren om zo grote hoeveelheden geld wit te wassen. Ook halen zij de Russische wetgeving er bij, die expliciet meldt dat het enige wettige betaalmiddel in het land de Roebel is.

Al deze onrust heeft voor een aardige koersval gezorgd. De afgelopen maand schommelde de waarde van de munt zo rond de 700 dollar, maar door dit nieuws zakte het snel naar 500 dollar voor 1 Bitcoin. Langzaamaan krabbelt de munt weer op uit het dal, maar het is nog onzeker of deze zijn oude waarde weer zal krijgen.

(Via: Reuters)

Nog geen reacties

  1. Momenteel is Bitstamp de meest betrouwbare bron qua prijs (http://bitcoinwisdom.com/).

    Afgelopen maand schommelde de prijs rond de 800$ en is deze momenteel ongeveer 700$ en tikte kortstondig deze week even de 620$ aan, waar jullie 500$ vandaan halen is mij dan ook een raadsel.

    Daarnaast mag in landen zoals Rusland en/of China sowieso al stukken minder als in bijvoorbeeld de US, dus wat voor verschil zulk nieuws maakt, minimaal in mijn ogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *