Russische miljonair wil een speciale iPad voor $3,7 miljoen

Russische iPad?
Voor de Russische miljonair Alexey Miller is een normale iPad niet genoeg.

Nope, meneer de directeur wil een speciale iPad. Het apparaat moet binnen 5 seconden opstarten en WiFi, GPRS en 3G ondersteunen. Het moet tevens mogelijk zijn om bestanden binnen 15 seconden te kunnen versturen (uiteraard encypted). De tablet moet 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar zonder onderbreking bruikbaar zijn. Mocht de hardware toch falen, dan moet het systeem binnen 4 uur weer beschikbaar zijn op vervangende apparatuur. Op deze manier kan hij zijn managementbeslissingen nemen, ook als hij geen toegang tot zijn desktop-pc.

Alexey Miller is de voorzitter van de raad van bestuur van het Russische aardgasbedrijf Gazprom. Hij wordt beschouwd als een loyale volgeling van Poetin en als één van de machtigste mannen van Rusland. Gazprom wil daarom best een bijzondere tabletcomputer bestellen voor de topman, de aanbestedingsprocedure is reeds uitgeschreven. Aan het apparaat hangt een prijskaartje van 2,8 miljoen euro. Gegadigden kunnen tot 22 juli voorstellen indienen. De winnaar wordt uiterlijk op 31 juli bekendgemaakt. De ontwikkeling van het uitverkoren systeem mag daarna maximaal 206 dagen in beslag nemen, gevolgd door 25 dagen voor het testen. (via reuters.com)

Ja, in Rusland zit tegenwoordig erg veel geld. Check onderstaande repo als eens wilt zien hoe een Russische miljardair leeft:

[gv data=”Gye8ukFO-9s”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Goeie filmpje.Hartelijk tegen gewone american.In Nederland krijg je alleen een koekje bij koffie – in Rusland alles….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *