Russische politicus wil Tim Cook verbannen om geaardheid

Russische politici willen Tim Cook bannenOnlangs kwam Apple CEO Tim Cook openlijk uit voor zijn geaardheid. Tegenwoordig heel normaal zou je denken. Toch schijnen sommige mensen daar moeite mee te hebben.

We hebben het dan vooral over een aantal Russische politici, zoals Vitaly Milonov. Hij is raadslid in St. Petersburg en hoopt dat de Apple CEO nooit meer voet op Russische bodem zet. “Wie weet wat voor ziektes hij meebrengt. Ebola, AIDS, gonorroe”, vraagt Milonov zich af in gesprek met Flashnord. “We moeten hem voor de rest van zijn leven uit ons land verbannen.

Dat terwijl Apple enorm populair is onder veel andere Russische politici. Zelfs minister-president Dmitry Medvedev is een groot fan van Apple. Desondanks heeft het techbedrijf slechts 8 procent van de Russische smartphone-markt in handen. Volgens Bloomberg heeft dat vooral te maken met de hoge prijs van de iPhone.

Eerder riep een Russische politica al dat de iPhone een grote rol zou spelen in de kinderporno-industrie, omdat de smartphone voor pedofielen een belangrijke tool zou zijn. Vervolgens werd deze politica zelf gespot terwijl ze druk bezig was op haar iPad…

13 reacties

    • @frietjemet: Jij grijpt ook werkelijk alles aan om naar Apple te sneren. Afgunst is een zeer lelijke eigenschap.

      OT: Hoe wil Rusland ooit echt serieus genomen worden als wereldmacht, wanneer de uitspraken en acties van dat land alleen maar gekker en gekker worden.

        • @Donstil: Iedereen mag leven met welk apparaat van zijn of haar keuze dan ook. Zolang je er zelf blij mee bent, maakt het niet uit wat een ander daarvan te vinden heeft. Wat mij stoort is dat sommigen elke reden aangrijpen om een groep mensen te bashen. Homo’s, zwarten, zigeuners, iOS gebruikers. Haat is een niet goed te praten emotie, vooral als die nergens anders op gebaseerd is, dan afgunst of een andere onzin reden.

          • @lariekoek: Zo zeg wat een vergelijking, het zijn gebruiksvoorwerpen, geen mensen.. Weet ook niet waar je haat vandaan haalt, zal wel een link zijn met dat alle niet-Apple eigenaren haters zijn. Die mensen mogen toch ook gewoon hun mening hebben? Ik persoonlijk ben behoorlijk thuis op het gebied van de techniek, als ik dan realistisch kijk naar wat apparatuur mij te bieden heeft, en daar mijn keuze op baseer, zit ik dan vol haat als het geen Apple is? Behoorlijk kortzichtig vind je niet? Leuk dat ik voor de tweede keer afgunst zie staan, als je nu een goede onderbouwing had om het gebruik van die term op te baseren, had ik niks gezegd. Maar die heb je niet, en daarmee ontkracht ik meteen je eigen bewering. En onzin reden? Lees jij ook wel eens berichten voordat je van wal steekt in de reacties.

            Juist, in mijn ogen wederom een vruchteloze discussie. Je komt met compleet overtrokken vergelijkingen, je eigen mening die als een tang op een varken slaat, en om het af te sluiten ‘onzin reden’. Dát is pas iets nergens op baseren..

        • @azenomei: yep dat is de te bewandelen weg die ze kiezen, maar zit daar ook toekomst in voor dat land, denk het niet. Gas raakt op en er zijn wel vaker grote legers op de wereld geweest, met machtige wapens (in ieder geval voor hun tijd). Mooi land dat Rusland, alleen nu nog een bestuur dat in de 21e eeuw staat en niet meer in de vorige eeuw. Komen ze denk ik heel wat verder mee.

      • @lariekoek: Je kan er anders niet omheen dat dit bericht weer extra publiciteit voor Apple oplevert. Misschien had ik niet jammer genoeg in de context op moeten nemen.

        En afgunst? Omdat ik geen Apple koop ben ik meteen jaloers? Mag toch wel zelf weten waar ik mijn geld aan uitgeef. Echt een tekenende reactie voor een stereotype Apple-gebruiker, dingen roepen die totaal geen voet aan de aarde hebben..

    • @frietjemet: Je aversie jegens Apple is nu wel overduidelijk mijn beste Frietje.
      Ik zeg altijd maar ieder zijn eigen.
      Nu heb ik nog een Iphone 4 maar de honor 6 is mijn opvolger denk ik zo.
      Ben zeer tevreden met mijn iphone maar als je die specs bekijkt van de honor 6, pffff.
      Vergelijkbaar met een S5 maar dan de helft goedkoper, dus samsung is net zo overpriced als Apple is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *