Russische tram van de toekomst komt uit een sci-fi film

Russische tram van de toekomst komt uit een sci-fi film
Althans, daar lijkt het bij een eerste aanblik van de Russion One wel op.

De Russion One, of R1, lijkt op het eerste gezicht een van de modernste trams ter wereld. Het futuristische voertuig is gemaakt door de bekende tankbouwer Oeralvagonzavod en voorzien van een aantal slimmigheden. De aluminium vloerplaten worden bijvoorbeeld opgewarmd door elektriciteit dat tijdens het remmen wordt geregenereerd. De glazen schuifdeuren hebben een touchscreenbediening en zowel binnen als buiten wordt de tram, die plaats biedt aan zo’n 200 personen, louter door LED’s verlicht. Verder ontbreken zijspiegels in zijn geheel, die taak wordt namelijk ingevuld door camera’s en displays in de futuristische cockpit.

Designtram – Foto: Oeralvagonzavod
R1

De tram, die zo’n 1 miljoen euro moet gaan kosten, heeft daarnaast een accupakket aan boord, waardoor er 55 kilometers zonder stroomverbinding afgelegd kunnen worden. Handig, mocht er eens een stroomstoring zijn.

Het is nu de vraag welke steden de Russian One gaan inzetten. Yekaterinburg, Omsk, en Moskou hebben al interesse getoond. De tram gaat dit najaar in productie en moet vanaf 2017 op grote schaal ingezet worden.

[lg_folder folder=”0_Games/Russian_One_Tram/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *