’s werelds eerste octacore smartphone, maar alleen in China

In het wit verkrijgbaar, uiteraard
In het spelletje van ‘Mijn telefoon is beter dan de jouwe omdat de mijne meer [voeg argument hier in] heeft’ presenteren wij u een Chinese smartphone met een functionele achtkernige processor. Omdat waarom niet?

Een CPU kan zeker voordeel hebben van meerdere rekenkernen. Als de afgifte tussen de kernen goed geregeld is in het besturingssysteem kunnen meerdere processen hun eigen kern toegewezen krijgen en zo geheel onafhankelijk van andere taken draaien. Alle moderne desktop OS’en kunnen hier goed mee overweg, en ook Android is er voor ingericht.

Deze Chinese telefoon is opvallend omdat hier ook werkelijk alle 8 de kernen onafhankelijk van elkaar gebruikt kunnen worden. Andere telefoons zoals de Samsung Galaxy S4 hebben ook 8 kernen maar kunnen hier maximaal 4 tegelijk van gebruiken. De UMI X2S kan ze allemaal onafhankelijk en tegelijk gebruiken.

Heb je er wat aan? Mogelijk in ieder geval zal de telefoon niet traag zijn. De telefoon is niet officieel in Nederland te koop, maar voor omgerekend zo’n 240 euro loont de grijze import van het toestel wel. Verder biedt de telefoon nog een 5 inch Full-HD scherm, en 2 GB aan RAM-geheugen.

(Via GSMInsider)

2 reacties

  1. Toch een beetje onder het motto “Meer is heus niet altijd beter”. De CPU kan in diverse tests maar net aan met de Snapdragon 800 mee welke een stuk zuiniger is en tevens “maar” een Quadcore.

  2. Zoals bij de meeste Chinese smartphones heeft ook deze UMI X2S een MediaTek processor. Leuk voor in de mid-range toestellen, maar in pure prestaties legt deze (budget-)processor het toch af tegen de Snapdragons, Tegra’s en andere smartphone soc’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *