’s Werelds grootste vliegtuig gaat eindelijk écht de lucht in?

Auteur: , Geen reacties
's Werelds grootste vliegtuig gaat eindelijk écht de lucht in?

Het duurt wel lang.

De Stratolaunch is het grootste vliegtuig die deze wereld tot nu toe heeft gezien. Vorig jaar schreven we al eens over dit enorme project. Tussen vorig jaar en het heden hebben de nodige testen plaatsgevonden. Het project is echter alles behalve klaar. Er moeten nog zeker drie taxi-tests ondernomen worden als onderdeel van de testperiode.

Het hele initiatief heeft een behoorlijk vertraging opgelopen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de Stratolaunch twee jaar geleden de lucht in zou gaan. Vandaag de dag staat het ding nog steeds aan de grond. De tests verlopen tot nu toe goed en de makers hebben gezegd dat er geen modificatie aanpassingen nodig zijn geweest.

Het lijkt er nu op dat het vliegtuig dit jaar dan eindelijk écht de lucht ingaat. De kist is ontwikkeld om personen te vervoeren, maar ook bijvoorbeeld satellieten. Bij dit soort projecten is het vooral een gevalletje eerst zien dan geloven. We weten immers allemaal hoe het met de Concorde is afgelopen. (via Spacenews)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).