’s Werelds grootste vliegtuig ziet het daglicht

's Werelds grootste vliegtuig ziet het daglicht
Yo dawg, I heard you like airplanes.

De Stratolaunch is een soort Siamese tweeling. Twee vliegtuigen die samen één groot vliegtuig vormen. Het enorme ding is het werk van Paul Allen, medeoprichter van Microsoft en miljardair uit Silicon Valley. Het vliegtuig werd voor het eerst naar buiten genomen voor brandstoftests en dat leverde het volgende plaatje op.

Alles is groot aan dit vliegtuig. De motoren zijn afkomstig van een Boeing 747, de Stratolaunch heeft 26 wielen en het vliegtuig heeft een baan nodig van 3,6 kilometer om überhaupt te kunnen opstijgen. Testvluchten moesten vorig jaar al plaatsvinden, maar wegens vertragingen is het nooit zover gekomen.

Of de Stratolaunch een succes gaat worden is afwachten. De startbaan is niet op ieder vliegveld lang genoeg om het vliegtuig te kunnen ontvangen. Het is de bedoeling dat de komende weken en maanden testvluchten gaan plaatsvinden. De verwachting is dat het vliegtuig in 2019 opererende is.

Fotocredit: Stratolaunch

5 reacties

  1. Misschien nuttig om te melden waar dit ding voor bedoeld is: Stratolaunch is developing an air-launch platform to make access to space more convenient, reliable, and routine. We believe that normalizing access to low Earth orbit (LEO) has the potential to redefine our lives by creating more opportunities for commercial, philanthropic and governmental organizations to collect rich and actionable data and drive advancements in science, research, and technology from space.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *