’s Werelds langste vliegtuig is de lucht in geweest

Auteur: , 1 Reactie
Airlander 10

En de testvlucht verliep uiterst succesvol.

De Airlander 10 heeft gisteren een testvlucht gemaakt van 20 minuten. Het is de eerste keer dat het enorme vliegtuig de lucht in ging. Het design lijkt eigenlijk op van alles, behalve een vliegtuig. De Airlander 10 is met een lengte van 92 meter het langste ‘luchtschip’ ter wereld.

De Airlander heeft vier dieselmotoren die vier keer 350 pk leveren. Oorspronkelijk werd de Airlander 10 ontwikkeld voor legerdoeleinden, maar vanwege Amerikaanse bezuinigingen werd het project afgekapt. Het vliegtuig kan zowel onbemand als bemand worden gevlogen. Met bemanning is de Airlander 10 in staat om tot vijf dagen in de lucht te zweven. Onbemand zelfs meer dan twee weken. Door zijn grootte kunnen er tevens ladingen tot tien ton worden meegenomen.

Het Zeppelin-achtige vliegtuig kan direct opstijgen en heeft geen landingsbaan nodig. Het is nog niet duidelijk of de Airlander 10 in de toekomst daadwerkelijk voor militaire doeleinden zal worden ingezet. De Britse uitvinding heeft een prijskaartje van omgerekend 21,6 miljoen euro.

Image-credit: Twitter1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).