’s werelds langste vlucht is vandaag opgestegen

's werelds langste vlucht is vandaag opgestegen
Uurtjes maken!

Vandaag is ’s werelds langste vlucht voor passagiers van start gegaan. Singapore Airlines gaat het traject Singapore naar New York vliegen en vandaag was de eerste vlucht. Het gaat om een afstand van meer dan 15.000 kilometer. De Airbus A350-900 ULR is 19 uur in de lucht om deze vlucht te kunnen maken. Geen ander traject in de wereld is zo lang zonder een stop te maken.

Aan boord van de eerste vlucht waren 150 passagiers en 17 bemanningsleden. Met de vluchttijd van 19 uur is dit nieuwe traject ongeveer 90 minuten langer in vergelijking met de laatste recordhouder. Qatar Airways vliegt van Auckland, Nieuw-Zeeland naar Doha, Qatar in 17.5 uur.

De nieuwe A350-900 ULR, waarbij ULR staat voor Ultra Long Range, is speciaal ontworpen voor extreem lange vluchten. Er komen zeven van deze toestellen naar de vloot van Singapore Airlines. Het bedrijf wil met deze vloot niet alleen non-stop vluchten naar New York, maar ook steden als Los Angeles kunnen aanbieden.

Een lange non-stop vlucht is een groot voordeel voor passagiers. Er hoeft geen vervelende overstap plaats te vinden wat veel tijd scheelt. Het geld dat je besteed aan eten en comfort tijdens een overstap kun je in dit geval beter besteden aan de duurdere non-stop vlucht.

De vlucht van 19 uur is niet goedkoop. Zo zijn er geen ‘normale’ Economy-stoelen in het vliegtuig. Er is enkel keuze uit Premium Economy en hoger.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *