S7 krijgt volledige iFixit-teardown, blijkt lastig te repareren

Auteur: , 3 Reacties
S7 Teardown iFixit

Yep, dit toestel is al een paar keer opengebroken, uit elkaar gehaald en in elkaar gezet. Maar zo grondig als iFixit het doet doen ze het nergens.

De S7 blijkt veel modulaire componenten te bevatten die zelfstandig vervangen kunnen worden, maar tegelijkertijd lastiger te repareren dan voorganger S6. De batterij vervangen is mogelijk zonder eerst het moederbord te wippen, wat bij de S6 niet het geval was, maar dit wordt bemoeilijkt door krachtige lijm en een vastgelijmd achterpaneel. Het glas vervangen zonder het hele display te mollen blijkt zo goed als onmogelijk.

Uiteindelijk scoort de S7 een zeer magere 3/10 qua repareergemak, waar de S6 het vorig jaar met een 4/10 moest doen.

Bekijk de video:3 reacties

Ja lekker dan, heb hem net besteld, wel een gratis gear Vr :). Nu maar hopen dat ie niet kapot gaat dan maar. Aangezien ik niet denk dat mijn plaatselijke telefoonboer problemen gaat kunnen fixen zonder de hele telefoon te mollen.Hier gevonden trouwens http://www.savly.nl/gratis-gear-vr-bril-t-w-v-e-9999-bij-pre-order-van-galaxy-s7-en-s7-edge-bij-wehkamp/
@fanageee12: Tja, je koopt toch niet een smartphone om rekening te houden met een reparatie ??
Waar gaat dat over …

Als hij kapot gaat dan gaat hij binnen die 24 maanden terug naar Samsung en dan regelen ze het maar, niks aan het handje.

Maak je hem zelf stuk dan heb je gewoon pech. Met een auto heb je ook rustig 800 euro schade als je een klein paaltje over het hoofd ziet ofzo.
Bovendien kan je ook gewoon verzekeren.
Eigenlijk wel mooi om te zien dat men bezig is om toch iets negatiefs te vinden over de S7 en men komt dan met dit soort ongein.
Net als de vinger vegen op de glazen achterkant. Een fenomeen dat we al kennen sinds 2007 en tot op de dag vandaag IEDEREEN op zijn smartphone scherm sowieso heeft …

Geeft eigenlijk wel aan wat een dijk van een telefoon men heeft gemaakt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).