Safari crasht sinds update en zo los je het op

Boem
Veel Safarigebruikers hebben ineens last van crashes en vreemd genoeg zijn dat niet alleen geüpdatete versies.

Sinds de updates van iOS en MacOSX hebben gebruikers van de internetbrowser Safari last van crashes als ze een zoekterm in de adresbalk invullen. Het vreemde is echter dat ook Safarigebruikers die hun besturingssysteem niet hebben geüpdatet last hebben van het probleem. Opvallend is dat er afgelopen dagen al eerder Safari-crashnieuws was.

Apple heeft nog niet gereageerd op het probleem en heeft dus ook de oplossing nog niet paraat. Het probleem lijkt zich voor te doen bij het zoeken en dan in het bijzonder als er zoeksuggesties worden aangegeven. Op internet wordt al gesuggereerd dat als je er last van hebt – en je wilt per se Safari gebruiken – je de zoeksuggesties uit kunt zetten.

Niet alle gebruikers en alle apparaten hebben last van het probleem, maar het komt wel op veel van Apples producten voor, en dat zijn er nogal veel.

Zo los je het op op je iPhone of iPad:

    Ga naar Instellingen;
    Toets op het tabje Safari;
    Zet zoekmachinesuggesties en Safari-suggesties uit.

Eén reactie

  1. Ik heb dit sinds vanmorgen. Als ik alleen al op de adres balk klik crasht safari. Tot er een oplossing is van Apple, in privé stand werkt het wel. Soms crasht de iPhone van het switchen van privé naar niet privé. Maar een tijdelijke oplossing is dus de privé browser in safari gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *