Salaris in Bitcoin uitbetalen? Hier kan het

Auteur: , 1 Reactie
bitcoin-beurflts-mcafee

Er zitten wel haken en ogen aan de regel.

Met de opkomst van cryptocurrency is de vraag hoe relevant het is in de offline wereld. Traditionele banken en financiële instellingen lopen doorgaans niet warm voor betalingen met cryptovaluta. In Nieuw-Zeeland durven ze wel zo’n stap te zetten, maar wel met de nodige regels.

De belastingdienst in Nieuw-Zeeland gaat het officieel toestaan dat werkgevers werknemers uitbetalen in bitcoin als salarismiddel. Een belangrijke regel is wel dat het om een deel gaat. De Bitcoin (of andere crypto) moet naast één of meerdere FIAT-valuta (zoals dollar of euro) uitbetaald worden. Een compleet loonstrookje met alleen maar Bitcoins zit er dus nog niet in voor de Nieuw-Zeelanders. Eind deze maand gaat de nieuwe regel in het land in.

Of men massaal gebruik gaat maken van de nieuwe regelgeving? Die kans is klein. Het salaris uitbetalen in meerdere valuta kan verwarring zaaien in de administratie. De belastingaangifte zal er ook niet overzichtelijker op worden. Het zijn wel stapjes naar een wereld waar crypto meer geaccepteerd zal worden. Dat wel.

Lees ook: Bitcoin Beursflits: Bitcoin en Altcoins openen licht positief1 reactie

Laatste strohalm voor mensen die er nog in geloven ….. Alsof normale mensen dit ook maar zouden doen !
24 uur na het storten kan je zo maar eens 10% minder hebben verdiend.
En ja het kan ook de andere kant op maar we weten allemaal wat het zal zijn als jij het gaat doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).