Samenwerking: Apple onder de indruk van Sonos aanbod?

Sonos staat open voor Apple samenwerking
Het leven wordt zo wel heel makkelijk.

Sonos en Apple hebben op dit moment ogenschijnlijk een prima relatie. Zo kunnen je Apple-apparaten en software makkelijk verbinden met de Sonos-speakers in huis, waardoor je niet meer afhankelijk bent van de ingebouwde meuk. Qua technologische samenwerking lijkt Sonos toch een betere verstandhouding te hebben met Amazon, aangezien de persoonlijke assistent Alexa al volledig geïntegreerd is met Sonos.

In een gesprek met The Verge meldt Sonos echter dat dit vooral is gekomen door de houding van Amazon, die meteen vermeldde dat derden met haar assistent aan de slag mochten gaan. Het bedrijf staat echter open voor een samenwerking met Apple’s Siri, een idee waar veel tech-fanaten wild van zouden worden.

Sonos CEO Patrick Spence had het volgende te melden:

“I think, at this point, Apple needs to decide if they’re going to be opening Siri to third parties, but we have a good relationship with Apple, and we’ve had some conversations on this and look forward to having more.”

Op dit moment is Siri wel al beschikbaar voor ontwikkelaars, maar lijken de mogelijkheden ietwat beperkt. Apple lijkt dit te erkennen, aangezien iOS 12 meer bewegingsvrijheid moet geven wat betreft het aanpassingen maken aan de persoonlijke assistent.

Wil je op dit moment een speaker gebruiken die volledig geïntegreerd is met Siri, dan ben je voor nu nog aangewezen op Apple’s eigen HomePod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *