Samenwerking Ubisoft en Google Stadia krijgt grote gevolgen

Noice
Ubisoft en Google zouden samen zomaar de game-industrie voor goed kunnen gaan veranderen.

Hoewel velen (en ik) in eerste instantie dachten dat Google Stadia de gehele game-industrie op zijn grondvesten zou doen schudden, bleek na de onthulling dat het niet dat baanbrekende platform zou zijn, maar slechts een hele slimme ontwikkeling. Nu Ubisoft heeft aangekondigd met Google te gaan samenwerking, verandert dat een hele hoop.

Tijdens de E3 2019 kondigt uitgever Ubisoft (Assassin’s Creed, The Crew, Rainbow Six, Far Cry) hun nieuwe service genaamd Uplay+ aan. Uplay was al langer het gevestigde verkoopplatform van de Franse uitgever, maar zal nu een welbekende wending nemen naar de wereld van abonnementen.

Nu is dat ook niet helemaal nieuw meer. Onder andere EA en Microsoft bieden al een abonnement aan waarmee gamers onbeperkt de gehele catalogus van de uitgever kunnen spelen voor een vast bedrag per maand. Maar de samenwerking met Google is de revolutie waar we op zaten te wachten.

[gv data=”uKW9473ERUg”][/gv]

Stadia vereist namelijk dat gebruikers hun games via het platform van Google aanschaffen, waarbij spelers gratis van de dienst gebruik kunnen maken of betere kwaliteit ontvangen voor een betaald abonnement (check alle details daarover in dit artikel).

Maar als je Uplay+ hebt voor €14,99 per maand en een gratis Stadia-abonnement hebt, kun je tóch onbeperkt (Ubisoft) gamen en die games zonder hardware op zo’n beetje ieder scherm in huis streamen. Kortom, de twee miljardenbedrijven samen vormen de dienst waarvan ik in eerste instantie dacht dat Google het zelf zou aanbieden.

Het is nog maar de vraag of dit het einde is van deze ontwikkeling, of Ubisoft de enige is die hun games naar een nog groter publiek wil brengen. Het antwoord op die vraag is volgens mij heel simpel: nee, natuurlijk niet. Waarschijnlijk zullen meer uitgevers (wellicht zelfs Microsoft en EA) hun abonnement naar Stadia brengen, waarmee gamen een geheel nieuwe dimensie krijgt. Potverdikkeme, wat is het een toffe tijd om een gamer te zijn.

Eén reactie

  1. Zie het andere bericht voor uitgebreide reacties.
    Als men de streaming echt goed werkende krijgt bij de gewone gamer thuis op de meeste plekke ter wereld dan zal gaming NOOIT meer hetzelfde zijn en zijn de mogelijkheden eindeloos !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *