Samsung Bixby: Siri concurrent onder de loep

samsung galaxy s8
Samsung legt de lat voor haar eigen stemgestuurde assistent hoog.

Vandaag heeft Samsung haar eigen spraakgestuurde assistent onthuld, genaamd Bixby. De Galaxy S8 wordt het eerste Samsung-apparaat dat hierover de beschikking krijgt, en op termijn zal Bixby op vrijwel elk apparaat van de Zuid-Koreanen te vinden zijn. Maar wat of wie is Bixby precies en wat maakt het (volgens Samsung) beter dan Siri van Apple?

Functionaliteit met apps
Bixby werkt op vrijwel alle meegeleverde Samsung-apps, waardoor je op je smartphone veel stemgestuurde opdrachten kunt uitvoeren. Denk hierbij aan foto’s schieten, vrienden of familie opbellen, muziek afspelen en ga zo maar door. Naast de zelfgemaakte apps brengt Samsung ook een sdk beschikbaar, waardoor ontwikkelaars in de toekomst haar eigen applicaties Bixby-proof kunnen maken. WhatsAppen met je stem is dus zeker nog niet uitgesloten.

Bixby release

Bixby helpt je op weg
Hoe vaak komt het wel niet voor dat een spraakassistent niet meteen begrijpt wat je bedoelt? Bixby onderscheidt zich op dit gebied door geen genoegen te nemen met onduidelijkheid en door te vragen wat je precies wilde weten of doen. In plaats daarvan worden er vervolgvragen gesteld, om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Snel en (internationaal) toegankelijk
Het is niet zeker of alle apparaten in de toekomst een speciale Bixby-knop krijgen, maar de Galaxy S8 heeft er in ieder geval wel eentje aan de zijkant zitten. Met één druk op de knop kun je als gebruiker snel een vraag stellen of opdracht doorgeven aan Bixby.

Ook handig is dat Bixby zonder spraak via het touchscreen kan worden bediend. De assistent heeft vele talen gestudeerd, maar Nederlands zit daar vooralsnog niet tussen. Hopelijk komt hier op korte termijn verandering in.

Samsung Bixby wordt tegelijkertijd met de Galaxy S8 en S8 Plus op 29 maart onthuld. Tot die tijd is het nog even afwachten of het bedrijf de hoge verwachten voor haar eigen assistent zal kunnen waarmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *