Samsung blundert met nóg een Galaxy Note 10 feature

Auteur: , 4 Reacties
Pijnlijk

'Hey John, waar was onze smartphone ook alweer van gemaakt?' 'Ja, weet ik veel. Roestvrij staal of zo iets.'

Niemand lijkt echt te springen om de nieuwe Samsung Galaxy Note 10-serie maar dat wil niet zeggen dat de Zuid-Koreanen hun gloednieuwe phablet niet hoeven introduceren met een beetje aandacht en zorg. Eerst zette de Zuid-Koreanen zich al voor schut met hun hypocriete aanval op Apple en nu vergeten ze zelf waar hun smartphone van gemaakt is.

In een reeds verwijderde video, die kort na de lancering van het nieuwe vlaggenschip door Samsung werd geplaatst, vertelt een stem dat de Galaxy Note 10 is gemaakt van “roestvrij staal en glas, naadloos samengesmolten om de rand zo klein mogelijk te maken.” Het gekke is daarentegen dat er helemaal geen roestvrij staal in de smartphone zit verwerkt (via: TheVerge).

Samsung maakt smartphones namelijk altijd met aluminium en niets wees erop dat het met de Note 10 anders zou zijn, ook niet tijdens het Unpacked evenement waar dergelijke informatie sowieso zou worden prijsgegeven. Hoe dan ook is de eerste video dus verwijderd en heeft Samsung een nieuwe promo gepubliceerd zonder het over het materiaal te hebben.

De elektronicagigant heeft ondertussen tegenover het medium bevestigd dat de Galaxy Note 10 inderdaad gewoon van aluminium is gemaakt, maar waarom zo’n aanzienlijke fout het überhaupt tot een officiële promotievideo heeft gehaald is niet duidelijk.

Om de blunder nog pijnlijker te maken merkt SamMobile op dat de fout zelfs op de officiële productpagina van Samsung stond. De woorden ‘roestvrij staal’ zijn ondertussen vervangen door ‘metaal’.

Kortom, ontzettend slordig van Samsung. Het is niet duidelijk hoe de informatie heeft kunnen doordringen tot de verschillende kanalen. Wellicht dat het ooit het plan van Samsung was om het aluminium met staal te vervangen (zoals Apple met de iPhone X deed) of misschien was het een simpele vertaalfout. Hoe dan ook, de Galaxy Note 10 is een solide smartphone maar bevat relatief weinig vernieuwingen. Wil je het ding aan de man krijgen, dan zul je toch echt moeten zorgen voor een vlekkeloze onthulling.

Lees ook: Samsung onthult Samsung Galaxy Note 10 (plus) officieel [video’s]4 reacties

Beter dan Plastic “Aluminium” zoals bij de Galasy S5.
@lolindir: ach wat is beter ..
Vroeger was plastic cheap en fake en geen premium.
Toen draaide het om metaal.
Metaal was te zwaar, kraste snel en deuken en toen was glas favoriet.
Super mooi , premium … En toen de vinger vegen, viel en brak …
Dan zie je toestellen met een plastic achterkant (oa Pixel) en dan vinden sommigen dat weer cool want het breekt niet snel, geen vinger vegen, etc ..

Ach ja.
@turbobrick: precies. Een half jaar terug kocht ik de Pocophone F1 voor mijn zoon van 13. De lage prijs zit hem voor een groot deel in het gebruik van polycarbonaat voor de behuizing, i.p.v. “unibody aluminium” of een fancy glas constructie. Dat, in combinatie met de standaard meegeleverde siliconen cover en de toepassing van een 2 euro kostende screen protector, maakt de telefoon de ideale en betaalbare metgezel voor elke gamende puber.
@rrrobert: Ik heb zelf ook een Pocophone, Zat de standaard siliconen cover bij jou ook zo los? (nieuwe van Banggood zit WEL goed strak!)
De mijne floepte er letterlijk in 2 dagen uit, kleine barst in het scherm :’) (Gelukkig is een nieuwe display vanaf de 20,- of 30,- met frame te vinden)..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).