Samsung boekt recordwinst: 6,5 miljard dollar


Het gaat lekker bij Samsung. In het eerste kwartaal van 2013 wist de de elektrogigant tegen de verwachting in flink meer omzet te genereren.

De plus in met 42 procent

De omzet steeg in vergelijking met vorig jaar met 42 procent naar 47,5 miljard dollar. Ook in vergelijking met het vierde kwartaal van 2012 is er een lichte stijging van 2 procent te zien. Opvallen, aangezien het feestdagenseizoen doorgaans goed is voor een piek in de verkopen. Apple wijdte de afgenomen iPhone-vraag zelfs aan deze marktontwikkeling.

6,5 miljard dollar winst

Samsung niet. Zij denderen gestaag voort en noteerden een kwartaalwinst van 6,5 miljard dollar. Samsungs marketingbobo Lee Don-Joo benadrukte bij de cijferpresentaties vannacht nog even fijntjes dat de S4 het in de voorbestellingen beter doet dan de S III. Van laatstgenoemde werden 50 miljoen exemplaren verkocht, maar Don-Joo denkt dat de S4 dit aantal zal verpulveren.

Vandaag wordt de nieuwe S4 in Zuid-Korea op de markt gebracht, de rest van de wereld volgt morgen. Lee Don-Joo meldde dat er mogelijk leveringsproblemen ontstaan omdat ze kunstmatig schaarste willen creëren de vraag enorm hoog is. Het bedrijf verwacht in de eerste maand 10 miljoen S4’s weg te zetten.

Nog geen reacties

  1. Samsung is huge! Ze maken computer onderdelen, mobieletjes, tablets, camera’s, MP3-spelers, televisies, home entertainment systemen, digitale TV-ontvangers, notebooks, monitoren, printers, geheugenkaarten, harddisks, koelkasten, wasmachines, drogers, magnetrons, stofzuigers, airo’s, maar ook auto’s en schepen en alles wat ik nog vergeet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *