Samsung brengt 16 GB DRAM naar je smartphone

Auteur: , 3 Reacties

Dus jij wilt een krankzinnig krachtige smartphone? Dat kan met onder andere deze nieuwe chipset van Samsung


Een smartphone met meer DRAM geheugen dan de meeste computers. Waar je dat in vredesnaam voor nodig hebt? Zware games, maar bijvoorbeeld ook voor 5G-toepassingen kan zoveel werkgeheugen een uitkomst bieden.

Samsung heeft vandaag de nieuwe LPDDR5 mobiele chipset onthult met maar liefst 16 GB aan DRAM geheugen. De chip is gebouwd op de tweede generatie 10-nanometer techniek. De eerste smartphone waar de chip in is te vinden is de Samsung Galaxy S20 Ultra. Uiteraard gaan we deze chip ook in andere vlaggenschepen zien. Van Samsung, maar ook van andere merken.

De LPDDR5 is ongeveer 30 procent sneller in vergelijking met de 8 GB LPDDR4X chip. De 16 GB DRAM chip heeft een snelheid van maar liefst 687.5 MB/s. Ook zijn ze energiezuiniger. Zo’n 20 procent volgens Samsung.

De meeste high-end smartphones die vandaag beschikbaar op de markt zijn hebben 8 GB of hooguit 12 GB RAM geheugen. 16 GB is echt een next-level stap. Het zit op computer-niveau, waar de meeste computers al jaren geleverd worden met 8 GB of 16 GB RAM.3 reacties

Zo gek is het niet. We doen (de meesten) meer met een smartphone dan met een computer …
Allemaal apps die open staan en waar de meesten pauzeloos tussen switchen.

Ja, ik weet het, je hebt het allemaal niet nodig, onzin, gekheid, overkill.
Prima, houd het lekker bij je iphone SE of Galaxy S6 ofzo.
@turbobrick: ik weet mijn eerste pc nog: een 486 DX2, 66Mhz processor met 4Mb intern geheugen en een 420 Mb harde schijf (Mb, dus geen Gb…). Ik was toen de koning van de buurt haha Nu 16Gigia(!)byte in je telefoon. Gekkenhuis!
@superuniti: Tja het is soms bizar als je erover nadenkt maar de 486 was pak hem beet rond 1996 en we zijn nu een kwart eeuw verder.
En ja sommige zaken zijn omhoog veschoten. Gewoon bizar dat je tegenwoordig een microSD kaart zo groot hebt als je pinknagel met een storage van 1TB en dus 2500x die harde schijf van toen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).