Samsung brengt stilletjes slecht nieuws voor Galaxy S20

Auteur: , 9 Reacties

Ook de Galaxy Z Flip zal in de categorie 'geen speciale behandeling' vallen.


De Samsung Galaxy S20-serie is vers van de pers en ook de Galaxy Z Flip legt pas in de winkel. Beide series zijn hartstikke duur en alles eraan is premium. Nou ja, alles behalve de software-ondersteuning, zo spot SamMobile. Samsung laat stilletjes weten dat er niks zal veranderen aan het Android-beleid van Samsung. En dat zou eigenlijk wel moeten.

Samsung heeft de gloednieuwe Galaxy S20 en Galaxy Z-flip series toegevoegd aan deze lijst waarin aangegeven wordt hoe toekomstige updates eruit gaan zien. Zoals altijd krijgen de nieuwe vlaggenschepen twee nieuwe generaties Android. Met andere woorden, de Galaxy S20 krijgt nog Android 11 en Android 12. En Android 11 is al aangekondigd en wordt getest. Android 12 komt volgend jaar ergens uit.

Maar is dat genoeg, twee Android-veries? Naar mijn mening absoluut niet. De releaseprijzen van de Galaxy S20 zijn ongelofelijk hoog; Met bijna €1000 voor het ‘instapmodel’ zit Samsung zonder twijfel in het high-end premium-segment met hun vlaggenschip. Dan zou de software-ondersteuning dat ook moeten zijn. Voor de duidelijkheid, bijna geen enkel Android-merk doet dit nog, maar bijna geen enkel Android-merk vraagt Apple-prijzen voor hun smartphone!

Daarnaast zullen ze ook bij Samsung weten dat gebruikers steeds minder smartphones kopen. De toestellen hebben niet meer het tweejarige karakter dat ooit doorweven was in de smartphone-industrie. In plaats daarvan lappen gebruikers meer voor een smartphone en willen ze er langer mee doen. Geef ze dan ook de juiste software om dat te doen. Een cynicus zou dan kunnen zeggen dat Samsung júist vanwege deze tendens een deel van de gebruikers zo overhaalt om over twee jaar toch weer te upgraden.

Maar het tegenovergestelde is ook waar; als je weet dat de Galaxy S20 nog minstens een drietal Android-updates tegoed heeft, zou dat de drempel om meer dan duizend euro voor een smartphone neer te leggen kleiner maken. Het zou met andere woorden de tegenvallende verkoopcijfers van de S20-serie kunnen opkrikken.

Alle verkoopstrategieën terzijde, het is maar wat je verwacht van een peperdure smartphone als deze. In elk geval belooft Samsung wel drie jaar beveiligingsupdates te blijven uitbrengen voor de S20-serie. Je zult dus wat betreft cybersecurity niet in de steek gelaten worden. Wat betreft Android-ondersteuning wel een beetje..

Lees ook: Gelekt: Kan de Samsung Galaxy A11 de Galaxy S20 verslaan?9 reacties

Ach, ik heb anders nog nooit een softwareupdate gehad waarna ik dacht ‘wow wat een vooruitgang’
@towi1989: Dat is voer voor een ander artikel ;) Maar ook zonder vooruitgang is het nieuwste OS vaak nodig voor bepaalde toepassingen en apps.
Samsung kan zeker beter doen op dit vlak.
Waar het het meeste aan schort is de snelheid waarmee ze moeten komen. Samsung komt altijd enorm laat ! Je krijgt vaak de update als de volgende versie alweer bijna uit is en dan overdrijf ik niet.
Als je 2 versies zou krijgen bovenop de versie als die je koopt dan zit je goed, dan kan je ruim 3 jaar vooruit en heb je in weze niks te klagen.

Het is geen IOS waarbij je het ecosysteem wordt uitgeduwd en je zonder OS update veel app updates niet meer krijgt en langzaam aan je smartphone waardeloos wordt.
Veel mensen merken er bij Android ook weinig van omdat Android zelf vaak nieuwe features implementeerd die in de schil van een ander merk soms als jaren aanwezig is. Met name de Samsung eigenaren merkten weinig ervan want veel features komen uit Touchwiz of OneUI en schiet je er dus weinig mee op.
Sterker nog met A9 zijn we qua multitasking zelfs achteruit gegaan qua gebruiksgemak.

Kortom, ja het kan beter maar is het een ramp ? Nee, voor de meesten niet want de security updates blijven komen en de app updates ook. Je loopt maar heel weinig nuttige nieuwe features mis.
Oh ja, en de ‘zuinigere batterij features’ die altijd weer in een nieuwe Android zitten kennen we inmiddels wel, allemaal placebo’s …..
Volgens mij als je op een budget zit zal je geen samsung of apple kopen.
Bijna elk ander merk geeft je meer waar voor je geld.
2 jaar is vaak al teveel voor toestellen zonder een verwisselbare batterij of qnovo(oid)
Na die tijd zijn ze echt onbruikbaar
@rrfm: Totale onzin. Ik ken …tig mensen met een Samsung smartphone van 4-5 jaar (S6 en S7) oud die er nog steeds heel erg tevreden mee zijn. Helemaal geen batterij issues en nog steeds gewoon lekker snel.
@primesinterparis: ik spreek uit eigen ervaring.
Had de s6e en de s7e.
De s6e was in 3 maanden onbruikbaar samsung heeft de batterij ook gewoon vervangen.
De 2de batterij was weer binnen 3 maanden onbruikbaar.
Weer gerepareerd en toen de toestel verkocht en een s7e gekocht.
Deze hield het 6maanden uit.
Weer een nieuwe batterij en toen gezocht naar een normale toestel.

De xa2u gekocht en na een jaar bijna nog steeds als nieuw nu 2 jaar bijna en nog bruikbaar (is na het 1e jaar voor filmpjes gebruikt voor mn dochter maar batterij gaat nog goed mee.)
Nu een x1 en ook erg tevreden tot nu toe.

Ik zelf ben een extreem zware gebruiker tijdens werk en op vrije dagen gewoon een zware gebruiker maar minder dan een jaar is niet acceptabel voor mij.

Bij familie en vrienden die apple of (ook) samsung telefoons gebruiken. Merk je ook duidelijk dat de gebruiker een grote rol speelt in de levensduur van de batterijen. (lichte gebruikers gaan langer mee met een toestel en zware gebruikers korter)

En lekker snel is iets wat persoonlijk is. Een s6e is echt niet snel de s7e is sneller maar ook niet om over naar huis te schrijven.
Zelfs de xa2u is sneller dan beide met apps opstarten en die is naar mijn mening traag tegenwoordig.
Ach de update hysterie doet weer van zich spreken. Ik heb al Samsung smartphones vanaf de S4 en NOG NOOIT gemerkt dat er een Android Update was gedaan. En ik ben een zware gebruiker.

Het is hysterie vanuit de Apple hoek waar met elke update ze qua functies opschuiven richting de overdaad aan functies de Samsung Smartphones al vanaf fabriek hebben.

Mijn Note10+ heeft nu al functies die iphones pas over 3 of 4 jaar krijgen met IOS updates. Ik snap dat dit voor Appelaars een punt is maar voor Samsung gebruikers speelt dit helemaal niet of nauwelijks.

Los daarvan zijn OS updates vaak gericht op hardware en die verouderd met de jaren. Zoals we bij iphones zien worden de iphones al vanaf 2 jaar oud trager door die stroom aan OS updates. Apple throttelde de iphones al vanaf 2 jaar oud omdat de batterij niet de piekbelasting kon leveren die de processor/GPU nodig had.

Mijn S5 is nog steeds uitstekend te gebruiken en nog steeds gewoon erg snel.
Boeit niemand wat. Zelfs met een “oud” toestel met Android 8 loop je nog voor op de iPhone wat functies betreft.
https://www.galaxyclub.nl/samsung/galaxy-s20/
Galaxy S20 draait standaard op Android 10 en Samsung’s eigen One UI schil. Deze is overzichtelijk, en tegenwoordig verrassend snel. Bovendien krijgt de S20 maandelijks de nieuwste beveiligingsupdates, en één keer per jaar een upgrade naar de nieuwste versie van het Android systeem. Dat laatste gebeurt in totaal twee keer, dus in 2021 en in 2022.
Dit lees ik op de galaxy club …. ????

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).