Samsung Chromebook 2 vanaf mei leverbaar

Samsung Chromebook 2 vanaf mei leverbaar
De in maart aangekondigde opvolger van de Samsung Chromebook zal vanaf mei in Nederland beschikbaar zijn.

Via bol.com zijn de twee verschillende modellen al wel te bestellen. De Chromebook 2 komt er in twee varianten. De kleine versie met een 11,6″ scherm zal beschikbaar zijn vanaf 329 euro en zijn grotere broer met een 13″ scherm vanaf 399 euro.

De 11,6″ versie maakt gebruik van een Samsung Exynos 5 Octa E5420 processor. Deze heeft een kloksnelheid van 1,9GHz. Dat was bij de vorige Chromebook maximaal 1,7GHz. Je kan gebruik maken van 16gb opslagruimte waarbij hij 2gb aan intern geheugen heeft. Hij komt er in zwart of wit en met een gewicht van 1,2 kilo is hij makkelijk overal mee naar toe te nemen.

De grotere 13″ uitvoering krijgt een Exynos 5 Octa E5800 processor die een kloksnelheid van 2,1GHz heeft. Het intern geheugen is ook een stuk groter met 4gb. De opslagcapaciteit blijft gelijk. Hij is ook iets dikker en zwaarder. Maar met een gewicht van 1,39 kilo is dit nog steeds te verwaarlozen.

Beide modellen draaien op Chrome OS waarbij het alleen mogelijk is om apps te gebruiken die in de Chrome Web Store staan. Het is dus niet mogelijk om programma’s als Microsoft Word te gebruiken.

[lg_folder folder=”Samsung/Chromebook_2/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *