Samsung doet het officieel beter dan Apple

Samsung doet het officieel beter dan Apple
Volgens de International Data Corporation (IDC) werden er in Q1 van 2013 maar liefst 418,6 miljoen mobiele telefoons verscheept. Hiervan kunnen 216,2 miljoen exemplaren als smartphone bestempeld worden. Eigenlijk alleen maar groei, in het eerste kwartaal lag het totaal aantal verkochte mobieltjes immers op 402 miljoen. Iedereen blij? Nee, want Apple verliest keihard marktaandeel.

Apple’s aandeel op de smartphonemarkt komt steeds verder onder druk te staan. Dit in tegendeel tot Samsung. Hoewel de Koreanen nog steeds geen exacte verkoopaantallen geven wordt geschat dat ze ongeveer 70 miljoen smartphones hebben weggezet in het afgelopen kwartaal, waarmee ze nu 32,7 procent van de wereldmarkt der smartphones in handen hebben. Ja, dat lees je goed, Samsung pakt bijna eenderde van de smartphonemarkt.

En Apple? Die hadden in Q4 van 2012 nog een stevige 23 procent van de markt in handen. Maar dat is nu dramatisch gedaald tot 17 procent. Hiermee is Appel de enige uit de top 5 van smartphonemakers die aandeel verliest. Apple verkocht in de eerste drie maanden van het jaar 37,4 miljoen iPhones. Weliswaar een groei van 6,6 procent, maar tegelijkertijd de laagste groei voor de iPhone ooit.

Op de derde plek staat LG met 10,3 miljoen smartphone-apparaten, gevolgd door Huawei en ZTE.

Tja Apple, misschien toch iets meer innovatie doorvoeren die door de eindgebruiker waarneembaar is.

Nog geen reacties

  1. Ja maar zeg nu zelf. Straks de 5S, daar waar de “5” al als een verlengde 4s werd gezien. Nu kun je zeggen van, ja andere merken vernieuwen ook niet schrikbarend. Maar juist Apple stond bekend om grote vernieuwingen. Ze worden nu gewoon keihard ingehaald, ook qua design…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *