Samsung domineert wereldwijde Android-verkopen

Galaxy S7 EdgeDe Zuid-Koreaanse techgigant is lekker bezig.

Samsung staat momenteel met drie smartphones in de top drie bestverkochte Android-toestellen. De Galaxy S7 Edge staat op nummer één met 13,3 miljoen verkochte exemplaren in de eerste helft van 2016. Android groeit gestaag door terwijl Apple’s iOS juist een klapper moet verwerken. Volgens Strategy Analytics daalden de verkopen van iOS-apparaten dit jaar met 16 procent. De iPhone 7 moet dus een hoop goed maken, al verschijnt dit toestel pas van het najaar in de winkels.

Naast de Galaxy S7 Edge scoren de Galaxy J2 (13 miljoen) en de reguliere Galaxy S7 (11,8 miljoen) erg goed. De wereldwijde Android verkopen namen in de eerste helft van dit jaar met bijna vijf procent toe. Volgens het onderzoeksbureau zijn er dit jaar 577 miljoen Android-toestellen verkocht. In de eerste helft van 2015 waren dat destijds 552 miljoen verkopen.

3 reacties

  1. Ja Apple moest met 40,4 miljoen iPhone’s in financieel Q3 2016 echt een enorme klap verwerken. Tel de S7, S7 Edge en J2 bij elkaar op en Samsung zit er nog maar 2 miljoen vandaan.

    Poe poe wat een klap voor Apple. En dan nog te bedenken dat deze samsung cijfers over een half jaar zijn i.p.v. een Kwartaal zoals bij Apple. Nee dat gaat echt heel slecht in cupertino.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *