Samsung duwt Bixby door strot Galaxy S8 gebruikers

En dan vooral voor de vingerafdrukscanner
Je moet en zal de nieuwe persoonlijke assistent gebruiken. Gelukkig hebben wij een oplossing voor je.

Terwijl de meeste gebruikers erg te spreken zijn over hun Galaxy S8, is er één feature van het toestel wat vrijwel iedereen kan missen als kiespijn: die verdomde Bixby, de persoonlijke assistent van Samsung die nogal beperkt is in haar functionaliteit. Mocht je de speciaal aangewezen Bixby-knop willen veranderen, dan heb je een probleem.

In de nieuwe Amerikaanse Galaxy S8 update van T-Mobile is er volgens Android Police namelijk geen ruimte meer om de functie van de knop te verwisselen. Hoewel dit in eerste instantie al niet de bedoeling zou moeten zijn volgens Samsung, wisten ontwikkelaars zich vrij snel te ontdoen van deze restricties.

Hoewel het hier slechts gaat om één provider in Amerika, zijn er wel in een klap een groot deel van de Galaxy S8 gebruikers beperkt in hun mogelijkheden. Het is nog even afwachten of de juli updates van de overige providers in Amerika en in andere landen zoals Nederland ook eenzelfde blokkade oproepen.

Voor nu kun je met Bixby Button Remapper en Custom Bixby Button die verdomde assistent uitschakelen. Op dit moment heeft het echter veel weg van een kat en muis spelletje tussen Samsung en haar consumenten. Als het bedrijf daadwerkelijk een assistent van toegevoegde waarde had gemaakt, waren dit soort maatregelen hoogstwaarschijnlijk niet eens nodig geweest.

Eén reactie

  1. dat ze toch gewoon die van Google’s Android gebruiken…maar nee, wel Android willen gebruiken maar alles van Samsung door de strot rammen, dat ze dan ineens overgaan op Tizen he…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *