Samsung eindelijk klaar met dé update voor Galaxy S10

Android 10 komt naar Galaxy S10
Galaxy S10-eigenaren krijgen vervroegd kerstcadeautje.

Galaxy S10-gebruikers opgelet, want na wekenlange beta’s is het eindelijk zover: Android 10 komt naar Samsung’s vlaggenschip. Samsung was ruim anderhalve maand bezig met het finetunen van de besturingssysteemupdate en dat ging niet altijd even soepel.

Samsung komt de belofte voor een Android 10-update na, want het is langzaam begonnen met het uitrollen van de stabiele versie van Android 10. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je toestel gebrickt wordt en dat je al je data kwijt bent. Althans, dat mogen we aannemen na zo’n uitvoerige beta-periode.

Hoe dan ook, de uitrol is begonnen in Duitsland, zo meldt SamMobile. Het is daarentegen nog wel de vraag hoe snel de rest van de wereld de update ontvangt. Verwacht wordt dat men in onder andere de Benelux ergens in de komende dagen/weken toegang krijgt tot de nieuwste versie van Android op de Galaxy S10-serie.

Andere Samsung-toppers als de Galaxy S9, Note 10 en A30 moeten nog even geduld hebben. Volgens deze roadmap duurt dat namelijk nog tot en met januari voordat veel andere recente Samsung-smartphones de update ontvangen. Onder andere de Galaxy Fold, A50 en A6 zouden daarna in april geüpdatet worden.

Neem die data daarentegen wel met een korreltje zout, want de Galaxy S10-reeks staat ook voor januari ingepland volgens de roadmap. Nu kan het natuurlijk dat Duitsland geluk heeft en dat de rest van de wereld nog een maand moet wachten, maar dat klinkt wel een beetje gek.

De Android 10-update bedraagt voor beta-participanten slechts 140MB. Verwacht wordt dat mensen die overstappen van Android 9 een stuk grotere download voor de boeg hebben. Toestellen uit 2017 of ouder krijgen helemaal geen Android 10 upgrade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *