Samsung en Google samen in opvouwbare telefoons


De lancering komt nu wel heel dichtbij!

Eerder vanavond toonde Samsung het prototype van de opvouwbare telefoon die zij begin volgend jaar op de markt wil brengen. Hiermee zijn zij wellicht niet de eerste partij. Dit lijkt de Royole te worden. Zoals we eerder berichtten was hier echter het probleem dat er na het vouwen een dikke bol overbleef en het scherm niet mooi werd. Samsung heeft dit probleem op weten te lossen, wellicht met behulp van Google. Tijdens de bekendmaking gaf Samsung namelijk aan dat Google de ontwikkeling van deze opvouwbare telefoon steunt.

De technologie heeft de naam Infinity Flex Display display gekregen en bestaat uit 2 beeldschermen. Het eerste beeldscherm is op de cover geplaatst en functioneert als regulier beeldscherm. Het tweede beeldscherm is 7.3 inch tablet-formaat. Gezamenlijk zijn deze schermen in- en uit te vouwen. Je kunt het scherm uitgebouwd als één groot scherm gebruiken. Je kunt ook ook de ‘multi active window modus’ gebruiken en twee of drie apps tegelijk starten.

Google blijkt overigens zelf hard bezig te zijn om Android geschikt te maken voor opvouwbare telefoons. Zij werken met twee varianten. Een versie die openklapt en een versie die je dubbel vouwt. Het beeld zit bij die versie aan de voor- en achterkant. In beide gevallen detecteert Android of de telefoon wel of niet uitgevouwen is. Als Android de juiste toestand weet past zij haar gebruikersfuncties daar automatisch op aan. Daarnaast traint zij ontwikkelaars om bestaande toepassingen in Android te gebruiken om de apps te kunnen gebruiken op uitvouwbare toestellen. Google geeft aan deze technologie snel te ontwikkelen omdat er veel fabrikanten van mobiele telefoons bezig zijn met de eerste prototypes. Samsung verwacht met enkele maanden de massaproductie te kunnen beginnen. Het lijkt er nu dus toch van te komen…

3 reacties

 1. Gaan we terug baggy broeken moeten kopen want dit krijg je echt niet meer in je zak , 1.5 a 2 cm dik ??
  Zolang er niemand een opvouwbare op de markt brengt die niet dikker is dan wat we gewoon zijn is dit kansloos

  • @gorre: Niet mee eens. Moet je mijn oude Sony W900i eens zien. en die past gewoon in normale broekzakken!
   Als ht scherm van dat apparaat wat groter was zou het zelfs nog comfortabeler zitten…

  • @gorre: Dit riep iedereen 5 jaar geleden ook toen Samsung kwam met de grotere toestellen en iedereen moord en brand schreeuwde.
   Het was een koelkast, een phablet, gedrocht en daar heb ik mijn iPad mini voor, etc etc etc.

   En kijk nu eens … 6 inch schermen zijn heel normaal geworden en men betaald lachend rond de 1000 euro voor een koelkast.

   Zelfde als met waterproofing, wireless Chargen, uktraHD schermen, en ga zo maar door.
   Allemaal onzin en gimmicks totdat de massa het heeft en dan is het opeens wel cool en handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *