Samsung en Samsonite werken aan slimme koffers met GPS

Samsung en Samsonite werken samen aan slimme bagage
Het is niet de eerste keer dat een aantal bedrijven de handen ineen slaan om zich te richten op slimme bagage, maar deze keer zijn het niet zomaar twee bedrijven.

Samsung en Samsonite werken namelijk samen aan de ontwikkeling van slimme bagage. Anders dan voorgaande ideeën zullen deze slimme tassen toegankelijk (lees: betaalbaar) zijn voor het grote publiek. De tassen zullen beschikken over GPS tracking, waardoor je ze in ieder geval nooit meer kwijt zult te raken. Laat je bijvoorbeeld je koffer in een restaurant staan, dan krijg je daar via je smartphone een melding van.

Maar dat is nog niet alles: Samsonite gaat ook nog eens de samenwerking aan met luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf wilt koffers gaan ontwikkelen die zichzelf kunnen inchecken. Het enige dat je als passagier hoeft te doen is je koffer afgeven en vervolgens vertelt de koffer met welke lijn je hebt geboekt, wat de eindbestemming is en hoeveel ‘ie weegt. Het klinkt in ieder geval enorm handig en het voorkomt de lange wachtrijen bij het inchecken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *