Samsung gaat fors inzetten op Gorilla Glass

Corning Gorilla Glass 3
Gorilla Glass van Corning is momenteel bij veel fabrikanten van telefoons en tablets dé manier om het scherm te voorzien van een laagje glas. Samsung heeft nu besloten om de banden een stukje verder aan te halen en aandeelhouder te worden. Of bedrijven als Apple daar zo blij mee zijn valt te betwijfelen.

Samsung werkte al samen met Corning, het bedrijf achter Gorilla Glass, via een joint venture, maar die wordt nu volledig overgedragen aan Corning. Met de opbrengst daarvan ($1,9 miljard) en een extra investering van $400 miljoen krijgt Samsung opties om een aandeel in Corning te nemen van 7,4%.

Verder heeft Samsung bekend gemaakt dat ze tot minimaal 2023 gebruik blijven maken van Gorilla Glass. Doordat Samsung zich inkoopt bij een belangrijke toeleveranciers zorgen ze er niet alleen voor dat ze meer macht krijgen over Corning, maar verdienen ze ook geld aan telefoons/tablets die door de concurrentie verkocht worden.

Bedrijven als LG, HTC, Motorola en Apple zijn ook klant bij Corning, als het met die bedrijven goed gaat vloeit een deel van dat geld dus indirect naar Samsung. (via: geek.com)

Wat Corning allemaal in petto heeft voor de toekomst kan je hieronder bekijken:

[gv data=”PfgmlVxLC9w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *