Samsung gaat keihard voor Galaxy (S10)-updates

Goed nieuws
Goed nieuws voor de meeste Galaxy-eigenaren.

Als je een peperdure smartphone van het grootste smartphonebedrijf ter wereld koopt, dan verwacht je een zekere hoeveelheid updates. Samsung vervult die rol hartstikke goed en zal de software van onder andere de Galaxy S10-reeks zeer regelmatig updaten.

De beveiligingspagina van de Samsung-website werd gisteren geüpdatete, wat de nodige argwaan bij tech-liefhebbers opwekte. Nu zijn 1 april-grappen meestal behoorlijk duidelijk een grap (check hier de leukste online grappen van 2019) en was dit een beetje een karige geweest. Het zou tevens helemaal niet grappig zijn.

Gelukkig heeft Samsung wat betreft de beveiliging van onze smartphones geen gevoel voor humor, want de Zuid-Koreanen gaan de Galaxy S10-serie maandelijks van een beveiligingsupdate voorzien. Dat niet alleen, ook de Galaxy S9-reeks, Galaxy S8-toestellen, de Galaxy S7 Active, Galaxy Note 8 en 9, Galaxy A5 (2017) en Galaxy A8 (2018) zullen iedere maand worden verrijkt met Android- en Samsung-specifieke beveiligingsupdates.

Andere toestellen van het miljardbedrijf krijgen iets minder liefde. Zo krijgen onder andere de Galaxy S8 Lite, de meesten S7-uitvoeringen, de meeste Galaxy A-edities, bijna alle Galaxy J-smartphones en het merendeel van de Tab A-toestellen slechts ieder kwartaal een update. Nog minder frequent zullen de updates voor de Galaxy A3 (2016), Galaxy A3 (2017), Galaxy A7 (2017) en andere hele oude modellen zijn. Die krijgen slechts ‘regelmatig’ een update, maar minder dan 4 per jaar, dus.

Het is een hele onderneming om zo veel verschillende toestellen zo vaak te updaten, maar het is tegenwoordig bijna noodzakelijk om toestellen up to date te houden. Nu schrijven we niet heel regelmatig over kleinere lekken, maar we weten allemaal hoe regelmatig er malware, exploits en privacyschendingen plaatsvinden, steeds vaker gericht op smartphones. Wat dan opvallend is, is dat onder andere de gloednieuwe Samsung Galaxy Tab A 10.1 gedegradeerd is naar updates per kwartaal. Misschien weet Samsung meer dan wij, en heeft eigenlijk niemand meer een tablet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *