Samsung gaat met Galaxy S10 crypto-gebruikers helpen

Galaxy S10 komt met wallet
Bitcoin-miljonairs opgelet!

De aankomende high-end vlaggenschiplijn van Samsung gaat een hoop te bieden hebben voor liefhebbers van een toffe smartphone, maar daar moet je wel een stevige portemonnee voor hebben. Het Zuid-Koreaanse merk komt je wat dat betreft een beetje tegemoet en geeft je een virtuele portemonnee om wat van je hard verdiende virtuele centen in te bewaren, nadat je echte geld op is.

Samsung komt namelijk naar alle waarschijnlijkheid met een app genaamd Samsung Blockchain KeyStore; een wallet van Samsung waar je een aantal van de grote cryptomunten (zoals Bitcoin, bitcoin cash en Ethereum) kunt bewaren. Althans, toegang tot die munten. De app lijkt een soort hulpmiddel voor crypto-gebruikers omdat je bestaande wallets aan de app kunt koppelen (of een nieuwe kunt maken). Vervolgens is de app beveiligd met een wachtwoord van 12 tot 24 woorden, zo meldt SamMobile. Samsung zelf heeft geen toegang tot je munten.

Het hierboven gelinkte bericht is een maand oud en eerder schreven we al over de mogelijke ‘cold wallet’ die Samsung zou gaan uitbrengen. Nu is het nagenoeg officieel want gisteren lekt lekker Ben Geskin foto’s van de app zelf uit. Het is daarmee zo goed als zeker dat Galaxy S10-gebruikers in elk geval toegang krijgen tot de app. Met de applicatie kunnen crypto-bezitters hun transacties bekijken, maar ook zelf transacties uitvoeren. Het is daarbij relatief veilig omdat de app (omdat hij van Samsung is) gemakkelijk aan de (in-display) vingerafdrukscanner gelinkt kan worden.

Overigens zijn dit ook een van de eerste beelden van de Galaxy S10 in actie. We zien hoe de punch-hole camera eruit ziet wanneer de smartphone aan staat. De notificatiebalk stopt als het ware bij de camera terwijl het uitzonderlijk randloze design van de Galaxy-serie pronkt.

Het is nog niet duidelijk of iedere Galaxy S10 standaard met de app wordt verscheept of dat je hem moet downloaden. Tevens weten we nog niet of de app ook naar andere Samsung-smartphones komt. Op 20 februari leren we ongetwijfeld meer, want dan kondigt het Zuid-Koreaanse conglomeraat hun nieuwste smartphonelijn aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *