Samsung gaat OLEDs iPhones leveren, investeert $7,5mld

Samsung Display
Het contract zou klaar zijn om getekend te worden.

Dat meldt het Koreaanse ET News, dat zich baseert op anonieme bronnen. Een eerste investering zou tussen de 2,49 en 3,32 miljard dollar bedragen en uiteindelijk op kunnen lopen tot maximaal 7,5 miljard dollar, afhankelijk van de vraag.

Momenteel gebruikt Apple OLED-schermen alleen in de Apple Watch, maar dat gaat dus veranderen als deze berichten kloppen. Geruchten over het gebruik van de nieuwe displays circuleren al tijden. Samsung en LG werden beiden ook al eerder genoemd als leverancier, maar Samsung lijkt nu de winnaar.

Opvallend, juist omdat LG al veel eerder enorme investeringen in de ontwikkeling van deze displays heeft aangekondigd. Uiteraard is het ook nog mogelijk dat beide partijen schermen gaan produceren voor Apple – misschien voor verschillende producten. Dat is echter allemaal speculatie.

Apple-fabrikant Foxconn heeft trouwens recent nog $4 miljard geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor LCD-schermen, wat werd geïnterpreteerd als zouden de OLED-displays pas vanaf op zijn vroegst 2018 in iPhones terecht gaan komen.

OLED-schermen hebben een aantal belangrijke voordelen: ze zijn dunner, lichter, tonen levendigere kleuren en dieper zwart. Ze verbruiken ook minder stroom als de inhoud van het scherm voornamelijk zwart is – zoals bij de Apple Watch.

9 reacties

  1. Ik snap dus echt niet en zal het waarschijnlijk ook nooit kunnen begrijpen hoe je op zodanige wijze achter een fabrikant van een product kan gaan staan dat je het nodig acht om andere fabrikanten continu het vuur aan de schenen probeert te leggen. Accepteer nu gewoon eens dat eens Samsung met een mooie innovatie komt Apple dit onverwijld zal kopiëren en vice versa.

    Beetje in het zelfde straatje als voetbalhooligans. ”Mijn cluppie is beter dan de jouwes”. Stelletje kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *