Samsung gaat OLEDs iPhones leveren, investeert $7,5mld

Auteur: , 9 Reacties
Samsung Display

Het contract zou klaar zijn om getekend te worden.

Dat meldt het Koreaanse ET News, dat zich baseert op anonieme bronnen. Een eerste investering zou tussen de 2,49 en 3,32 miljard dollar bedragen en uiteindelijk op kunnen lopen tot maximaal 7,5 miljard dollar, afhankelijk van de vraag.

Momenteel gebruikt Apple OLED-schermen alleen in de Apple Watch, maar dat gaat dus veranderen als deze berichten kloppen. Geruchten over het gebruik van de nieuwe displays circuleren al tijden. Samsung en LG werden beiden ook al eerder genoemd als leverancier, maar Samsung lijkt nu de winnaar.

Opvallend, juist omdat LG al veel eerder enorme investeringen in de ontwikkeling van deze displays heeft aangekondigd. Uiteraard is het ook nog mogelijk dat beide partijen schermen gaan produceren voor Apple – misschien voor verschillende producten. Dat is echter allemaal speculatie.

Apple-fabrikant Foxconn heeft trouwens recent nog $4 miljard geïnvesteerd in een nieuwe fabriek voor LCD-schermen, wat werd geïnterpreteerd als zouden de OLED-displays pas vanaf op zijn vroegst 2018 in iPhones terecht gaan komen.

OLED-schermen hebben een aantal belangrijke voordelen: ze zijn dunner, lichter, tonen levendigere kleuren en dieper zwart. Ze verbruiken ook minder stroom als de inhoud van het scherm voornamelijk zwart is – zoals bij de Apple Watch.9 reacties

Nooi mooi, het Samsung Galaxy S6 scherm is het mooiste mobiele scherm op de Markt, Als ze bij de S7 en iPhone 7 geen Pentile indeling meer gebruiken wordt het helemaal feest.
@Donstil: Want jij hebt arendsogen?
enige verschil is dat iphone het schermpje voor 200 eurie meer gaat verkopen…cause iSheep
@Jantje_555: een mooi (am)oled scherm is fijn,
Maar om daar percé een os van een online-adverteerder op te moeten draaien is toch een vorm van armoede.

Prima dus dat de Iphone nu ook de beste schermtechniek krijgt.
@martinus: nu pas inderdaad…het is dan ook al 2016
@Jantje_555: Wij gebruikers weten wel beter en betalen daar graag meer voor, kwaliteit en gebruiksgemak is vele malen hoger.
Kortom Android – Apple fanboy geneuzel stopt nooit ;)
Ik zie overal in de telecomwinkels de a5 liggen met ingebrand amoled scherm. Hopelijk kan oled hier beter tegen.
Dat is te dichtbij voor de iphone 7
Reken maar op de iphone 7s, moet zeggen dat Samsung schermen mooier zijn.
Ik snap dus echt niet en zal het waarschijnlijk ook nooit kunnen begrijpen hoe je op zodanige wijze achter een fabrikant van een product kan gaan staan dat je het nodig acht om andere fabrikanten continu het vuur aan de schenen probeert te leggen. Accepteer nu gewoon eens dat eens Samsung met een mooie innovatie komt Apple dit onverwijld zal kopiëren en vice versa.

Beetje in het zelfde straatje als voetbalhooligans. ”Mijn cluppie is beter dan de jouwes”. Stelletje kinderen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).