‘Samsung gaat telefoons van carbon fiber maken’

Carbonfiber hoesje, voor het idee
Is de aanzwellende kritiek op Samsung’s kunststof achterkantjes, die dezelfde feel hebben als een flesje Spa Blauw, de reden dat er meer met carbon fiber wordt gedaan?

Carbon fiber is niet alleen lichter en sterker dan regulier kunststof, het ziet er ook nog eens geweldig uit. We maken er lichtgewicht sportauto’s van, of elektrische BMW’s, en de gebogen LED-TV van LG waar we laatst naar stonden te turen werd eveneens gemaakt van een combinatie van koolstofvezel en kunststof. Fijn, maar duur spul.

Samsung gaat nu eveneens op de lichtgewicht tour. De Koreanen laten weten dat ze een joint-venture met SGL Group – The Carbon Company – hebben gesloten. Een nieuw, gezamenlijk bedrijf dat 50/50 wordt verdeeld, om straks massaal lichtgewicht producten in te kunnen bakken, zo laat Yoosung Chung, President en CEO van Samsung Petrochemical min of meer weten:

“Lightweight materials have become an important factor not only in industrial applications but also the consumer end markets such as digital media. This partnership will position Samsung as a leading player in the development and application of carbon fiber-based products.”

Dus verwacht straks een verregaande intergratie van carbon fiber in de consumentenelektronica van Samsung. Overigens, hierin staan ze niet alleen. Apple schijnt ook te onderzoeken of ze het lichtgewicht goedje kunnen gebruiken in hun producten. In welke vorm is echter nog niet bekend. En daarbij: Samsung schijnt het ook te gaan zoeken in aluminium. Ergo: bye bye plastic.

2 reacties

  1. opzich wel gaaf, ben benieuwd op welke manier ze het gaan doen. Om een mooi patroon te krijgen is heel erg lastig, zeker op een kleine telefoon. Ze kunnen het ook nog lakken.

    Toch heb ik wel m’n vraagtekens hierbij. Is het extra geld wel waard. Ziet er wel leuk uit, maar scheelt het wel zoveel in sterkte? Aluminium lijkt me wel mooi voor smarphones, lekker stevig.

  2. O.a. de reden dat ik nog steeds HTC verkies boven Samsung-plasticness. Eerstgenoemde gebruikt gewoon veeel betere en mooiere materialen, maar ook de android schil is nog steeds teveel mickey mouse van S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *