Samsung Galaxy A8: dunner worden telefoons niet

Samsung Galaxy A8
Althans, niet bij Samsung. De Koreanen hebben hun dunste telefoon ooit gepresenteerd.

Van plastic telefoons die pijn aan de ogen deden, tot een serie van de mooiste toestellen van het moment. Samsung heeft het design van de Galaxy-lijn op indrukwekkende wijze weten om te buigen. Met de nieuwe Galaxy A8, die we laatst al op een lekvideo zagen, zetten ze de trend door.

De telefoon is voorzien van een fors 5,7-inch AMOLED-scherm met een full HD-resolutie. Onder het scherm ligt een ovale home-knop, die voorzien is van een vingerafdrukscanner. Processorkracht wordt geleverd door een Snapdragon 615-chip met een octacore-processor (64-bit) en 2 GB aan RAM. De opslagtuimte bedraagt 16 GB.

Samsung Galaxy A8: dunner worden telefoons niet

Foto’s schieten doet de Galaxy A8 met een 16 megapixel camera aan de achterzijde en een 5 megapixel frontcamera. In het opmerkelijk dunne design van slechts 5,9 millimeter wist Samsung een forse accu met een capaciteit van 3050 mAh te plaatsen. Desondanks is het gewicht met 151 gram gering gebleven.

Wat dan weer gewoon té jammer is, is dat de telefoon vooralsnog in China wordt verkocht. Andere telefoons van de premium A-serie (Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7) worden wel in Nederland verkocht, dus we blijven hoop houden dat de Galaxy A8 binnenkort aan de line-up wordt toegevoegd. Een prijs is nog niet bekend.

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_A8/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *