Dit is de Samsung Galaxy Alpha [officieel]

Samsung Galaxy Alpha
Samsung heeft de langverwachte en meermaals uitgelekte Galaxy Alpha geïntroduceerd. De telefoon leunt sterk op een nieuwe designrichting en bevat meer metaal dan we doorgaans gewend zijn van de Koreanen. Samsung lijkt een nieuwe weg in te slaan.

De Galaxy Alpha is geen model dat qua specificaties ver boven de Galaxy S5 uittorent. Integendeel zelfs. Het Super AMOLED-display is met 4,7 inch iets kleiner en heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels. De pixeldichtheid ligt op 312 ppi, waarmee het onder doet voor de Galaxy S5 met 432 ppi.

Onder de kap ligt een Exynos-processor met acht kernen (4×1,8GHz en 4×1,3GHz) die wordt ondersteund door 2GB aan werkgeheugen. De opslagruimte begint bij 32GB, dat in tegenstelling tot veel andere Samsungs niet kan worden uitgebreid met een micro SD-kaart. De vingerafdrukscanner in de homeknop, waarmee de telefoon is te ontgrendelen door er overheen te vegen, is wel mee verhuisd.

Samsung Galaxy Alpha

12 megapixel camera

De camera in de achterzijde heeft een resolutie van 12 megapixel. Omdat de rest van de body erg dun is, lijkt de cameramodule iets uit te steken. De selfiecam moet het doen met een 2,1 megapixel sensor. De accu is met een capaciteit van 1860mAh ook flink kleiner dan die in de S5. De telefoon beschikt verder over Wifi(-n), bluetooth en 4G.

De afmetingen (132 x 655 mm x 67 mm) en het grootte van het scherm, samen met de smalle opmaak en de dikke metalen rand, laten er geen twijfel over bestaan: Samsung zet met de Galaxy Alpha alvast de aanval in op de iPhone 6. Die nog gepresenteerd moet worden. Het valt op hoe extreem dun Samsung deze telefoon heeft weten te maken. Ook het gewicht is met 115 gram erg gering. Design stond overduidelijk hoog in het vaandel bij de ontwikkeling van de Galaxy Alpha. De achterzijde van de telefoon is overigens niet van metaal gemaakt, daar viel Samsung terug op het oude vertrouwde plastic.

Samsung Galaxy Alpha Prijs

De telefoon komt bij de lancering beschikbaar in de kleuren blauw, goud, wit en wart. Vanaf september ligt de telefoon in Nederland in de winkel, voor een prijs van €599.

[gv data=”u8OZoyHvX78″][/gv]

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_Alpha/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

7 reacties

  1. Wow, Apple heeft heel vaak -imho- onterecht een rechtzaak aangespannen over design, maar dit is echt wel een goedkoop uitziende 4/4s/5/5s variant.

    Ik ben echt tamelijk anti-apple , maar samsung bakt ze hier wel bruin zeg.

    Dat het mooi en stijlvol kan bewijst HTC (maar ja, die hebben geen 100-trilljard aan marketing budget zoals samsung)

  2. Ik snap niet dat ze een telefoon met zulke specificaties voor 600 euro in de markt durven te zetten… En dan ook nog een achterkant van plastic.

    Misschien moeten ze eens een cursus volgen bij HTC?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *