Samsung Galaxy Fold: opvouwbare smartphone is hier!

Samsung Galaxy Fold: opbouwbare smartphone is hier!
Dé verrassing van Samsung.

Naast de verwachte aankondigingen, zoals de Galaxy S10, had Samsung vanavond een verrassing in petto. De Zuid-Koreaanse techgigant introduceert de Galaxy Fold, een luxe smartphone met een opvouwbaar scherm. Samsung noemt het een Infinity Flex display.

Samsung Galaxy Fold: opvouwbare smartphone is hier!

De Galaxy Fold heeft in gesloten vorm een 4.3-inch scherm. Open is het display 7.3-inch groot. Zo heb je in één klap een soort tablet in handen. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee. Voor het eerst is het mogelijk om drie apps tegelijkertijd te gebruiken. Tijdens de demonstratie verstuurt men een berichtje op de smartphone, staat een internetbrowser open en speelt er een YouTube filmpje af. Dit allemaal tegelijkertijd, zonder haperingen.

Samsung Galaxy Fold: opbouwbare smartphone is hier!

Een krachtige processor in combinatie met 12 GB RAM maakt dit mogelijk. De Galaxy Fold beschikt over 512GB opslag en is uit te breiden met flash storage. De batterijcapaciteit bedraagt 4.380mAh. De Samsung Galaxy Fold komt al op 26 april op de markt in de Verenigde Staten, een week later komt ie in Europa (3 mei). Tijdens het evenement communiceerde Samsung een prijs van 1.980 dollar.

[gv data=”7r_UgNcJtzQ”][/gv]

De Fold heeft volgens Samsung de meest veelzijdige camera die men ooit gemaakt heeft. Hoe je het apparaat ook vasthoudt of ontvouwt, altijd staat één van de zes lenzen klaar om het moment vast te leggen. Galaxy Fold heeft drie lenzen aan de achterkant, twee aan de binnenkant en één op de cover. Het is bovendien mogelijk andere apps te gebruiken tijdens een videogesprek met je collega’s.

Samsung Galaxy Fold: opbouwbare smartphone is hier!

Meer lezen? Check ook de andere nieuwtjes van Samsung, zoals de Galaxy S10 en S10 Plus, de Galaxy S10e, de Galaxy Buds, de Galaxy Watch Active en de Galaxy Fit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *