Samsung Galaxy Fold vs Huawei Mate X

Wie wint?
Wie krijgt de officieuze titel van beste opvouwbare smartphone?

Het tijdperk van opvouwbare smartphones is langzaam aan het beginnen en de eerste generatie van deze nieuwe tech zal zeer binnenkort in de winkels liggen. Er zijn twee merken die waarschijnlijk gaan strijden om de eer van ‘populairste 1st gen opvouwbare smartphone’. Op basis van de onderstaande informatie kun jij alvast bepalen wie dat gaat zijn.

Hoewel nog moet blijken hoe goed de schermen daadwerkelijk zijn (en hoe goed je de vouw gaat zien) is een ding duidelijk: Huawei heeft een grotere. Dichtgevouwen wint Huawei het met een solide 6.6-inch tegenover de zwaar rechthoekige 4.6-inch van Samsung. Ook opengevouwen is de Chinese smartphone groter; 8-inch tegenover 7.3-inch.

Wat betreft hardware hebben de twee merken het beste uit de kast getrokken, want beide modellen bevatten een stevige processor, 512 GB opslagruimte en een flinke hoeveelheid camera’s. Althans, de Galaxy Fold heeft er 5 (waarvan 2 selfie-camera’s) terwijl de Mate X geen selfies kan maken. Althans, dubbelgevouwen kunnen de rear-camera’s (die op papier bij de Mate X superieur zijn) natuurlijk fungeren als selfie-camera’s.

Tot slot wil ik de hoeveelheid RAM nog belichten. Samsung geeft hun opvouwbare smartphone 12 GB mee, wat veel is, maar niet overdadig vanwege de mogelijkheid om meerdere apps tegelijkertijd te runnen. Als het apparaat dan een hoop tijdelijk in het werkgeheugen kan opslaan, zou dat in theorie voor een soepelere ervaring zorgen. De Mate X krijgt maar 8 GB mee, wat tegenwoordig standaard is in de meeste mid- tot high-end smartphones. Tijd zal ons leren of dat genoeg is.

Al met al hebben beide toestellen voor- en nadelen. De een heeft uitbreidbaar geheugen, de ander meer RAM. De een heeft meer camera’s, de ander betere camera’s. De een kost €2000,- terwijl de ander over de toonbank gaat voor €2300,-.

Beslis zelf hoe de toestellen zich tot elkaar verhouden:
[table “237” not found /]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *