Samsung Galaxy Grand 2: een phablet voor de massa

Samsung Galaxy Grand 2
Samsung heeft een nieuwe turbotelefoon aan haar line-up toegevoegd. Met een beeldscherm van 5,25 inch een ware uitdaging voor je broekzak.

1280 bij 720 pixels

De Samsung Galaxy Grand 2 is de logische opvolger van de Galaxy Grand die in januari van dit jaar werd uitgebracht. Qua specificaties bevind de telefoon zich in de midrange. Hij heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en de processor met vier cores draait op een kloksnelheid van 1,2 GHz en komt met een werkgeheugen van 1,5 GB. De opslagruimte zit op 8 GB, maar is uitbreidbaar middels micro SD-kaarten.

Android 4.3

Samsung laat de Galaxy Grand 2 op Android 4.3 draaien, gecombineerd met eigen software zoals Samsung Hub, S Translator, S Travel en haar eigen TouchWiz-skin. Door de 2600 mAh accu zou je 10 uur videospeeltijd hebben of 17 uur spreektijd.

Aan de voorzijde is een 1,9 megapixel camera geplaatst, in de achterkant is dit een 8 megapixel exemplaar. Over die achterkant gesproken: die is van hetzelfde kunstleer met stiksels als de Galaxy Note 3. Zie dit dan ook als een goedkoper alternatief van laatstgenoemde, hoewel een prijs nog niet bekend is gemaakt. Wel laat Samsung weten dat de phablet naar Europa komt en straks te verkrijgen is in het wit, zwart en roze.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *