Samsung Galaxy K Zoom is een next-level cameratelefoon

Ben je blij me te zien of is dat je Samsung Galaxy K Zoom?
De Galaxy S4 Zoom was met zijn zoomlens niet bepaald broekzakvriendelijk, de vannacht gepresenteerde opvolger van de cameratelefoon heeft een telelens die al een stuk minder in de weg zit.

Met de 24-240mm optische lens achterop de Samsung Galaxy K Zoom kan tot 10 keer worden ingezoomd. De beelden worden gevangen door een 20,7 megapixel BSI CMOS-sensor, uitgerust met een optische beeldstabilisator en een diafragmabereik van f/3.1-/6.3. Een xenonflitser moet in het donker voor de nodige belichting zorgen en geeft meer licht af dan een LED-flitser. De Galaxy K Zoom kan daarnaast video’s in full HD schieten, met maximaal 60 frames per seconden.

De telefoon heeft verder een aantal camerafuncties zoals Auto Focus/ Auto Exposure Separation, een Pro Suggest-moduds met vijf vooraf ingestelde filter en het onmisbare Selfie Alarm, een timer voor je selfies. Maar daarvoor kun je ook de 2 megapixel camera aan de voorkant gebruiken, dunkt ons.

Samsung Galaxy K Zoom

De Galaxy K Zoom heeft een 4,8-inch AMOLED-display met 1280 bij 720 pixels. Daarmee is de telefoon iets kleiner dan de 5-inch Galaxy S5, maar wel gegroeid ten opzichte van de 4,3 inch Galaxy S4 Zoom. De hexacore-processor (1.3GHz Quad-Core + 1.7GHz Dual-Core) wordt bijgestaan door 2 GB aan werkgeheugen. Daarnaast heeft de telefoon 8 GB aan opslagruimte, dat middels een micro SD-kaart kan worden uitgebreid. De accu heeft een capaciteit van 2.430mAh. Door de zoomlens achterop weegt de telefoon 200 gram, een fractie zwaarder dan de meeste telefoons van deze grootte. De rest van de achterkant is bedekt met dezelfde rubberachtige textuur als op de S5.

De adviesprijs van de telefoon komt in Nederland uit op 499 euro. Vanaf 21 mei ligt ‘ie in de winkels in de kleuren blauw, zwart en wit.

[gv data=”S6pdF6pgeeo”][/gv]

[lg_folder folder=”Samsung/Galaxy_K_Zoom/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *