Samsung Galaxy Note 10: Dit is de veelbelovende codenaam

Da Vinci zal trots zijn
We mogen revolutionair design en briljante technologieën verwachten.

De Samsung Galaxy Note 9 is nog maar net uit, of het nieuwste lekt alweer over zijn opvolger, de (vermoedelijk getitelde) Galaxy Note 10. Dat hij mooier en beter gaat zijn dan zijn voorganger, is vanzelfsprekend, maar de codenaam wakkert dat beetje extra hoopvolle verwachting aan.

De Galaxy Note 10 heet onder insiders ‘Da Vinci’, zo laat professioneel lekker Ice Universe op Twitter weten. De opvolger van Samsung’s succesvolle phablet is dus vernoemd naar de briljante schilder, beeldhouwer, filosoof, architect, schrijver en uitvinder. No pressure, Samsung…

Hoewel het nog ontzettend vroeg is voor concrete speculaties, wekt de codenaam wel een hoop verwachtingen op. Voorgaande codenamen waren namelijk bijvoorbeeld ‘Star’, ‘Crown’ en ‘Dream’. Relatief sexloos dus.

Is de codenaam gekozen vanwege het revolutionaire design, refererend naar de beeldhouwer/architect? Zou het toestel een verbeterde S Pen krijgen, geïnspireerd door de Mona Lisa en het Laatste Avondmaal? Wordt de R&D-afdeling van Samsung’s smartphone-afdeling gehonoreerd voor de briljanten nieuwe technologieën die in het toestel verwerkt zijn? Alleen tijd zal het ons leren.

Eén ding is daarentegen zeker: Samsung is druk bezig met de opvolger van de Note 9, anders zou er geen codenaam voor het project bedacht zijn. Natuurlijk zou het Zuid-Koreaanse bedrijf nooit hun effectieve geldmachine verwaarlozen; er zou altijd een opvolger komen. Dat er nu een codenaam is gelekt verklapt in elk geval dat het toestel al in pre-productie zit.

Totdat Leonardo Da Vinci’s nalatenschap na de succesvolle boekenserie en tenenkrommende filmreeks wederom een stukje geschiedenis schrijft, lees je op Apparata alles over Samsung’s huidige paradepaardje. Kan de Note 9 bijvoorbeeld op tegen de iPhone X op het gebied van schaderesistentie en snelheid? Ook creëerde de Florentijn talloze wapens en oorlogsmachines, maar zou de Note 9 dat geweld kunnen overleven? Tot slot check je in dit artikel de verschillen tussen de Note 8 en 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *