Samsung Galaxy Note 10: dit worden de 4 varianten

samsung-galaxy-note-10-plus-specs
In aanloop naar Galaxy Unpacked nog even de specs op een rij.

Op 7 augustus komt er aan alle speculatie weer een voorlopig einde. Dan lanceert Samsung namelijk de Samsung Galaxy Note 10 en andere apparatuur op haar launch event Galaxy Unpacked. Nu zijn er al officiële video’s in omloop, maar er blijft genoeg te raden over. Daarom zet ik nog even op een rij welke 4 varianten van de Samsung Galaxy Note 10 er verwacht worden en wat we daar tot nu toe van weten.

Volgens de laatste berichten presenteert men woensdag de reguliere Samsung Galaxy Note 10 en de Samsung Galaxy Note 10 Plus. De andere twee varianten zijn snel besproken, dit zijn de Note 10 en Note 10 Plus met 5G-connectiviteit.

De verschillen tussen de reguliere Note 10 en de Note 10 Plus zet ik hierna op een rij.

Samsung Galaxy Note 10
De standaard versie is naar verwachting voorzien van een 6,3 inch beeldscherm. Daarbij kun je een 3,500 mAh batterij, 12W wireless charging techniek, 8GB RAM werkgeheugen en -niet uitbreidbare- 256GB ROM opslagcapaciteit verwachten.

Samsung Galaxy Note 10 Plus
Met de Note 10 Plus beschik je over een beeldscherm van liefst 6,8 inch. Daarnaast is de hardware verder versterkt voor topprestaties. Zo beschik je over een opvallend sterke 4,300 mAh batterij, 20W wireless charging technniek en 45W charging snelheid bij het laden via een USB-C kabel. Ook het werkgeheugen is met 12GB RAM uitgebreider. De opslagcapaciteit is wel hetzelfde, maar in deze versie uit te breiden door een microSD-kaart. Daarnaast is de camera voorzien van een ’time-of-flight-sensor, zodat de diepteverhoudingen in foto’s optimaal zijn.

Beide beeldschermen zullen zogenoemde Samsung Infinity-O beeldschermen zijn met dunne randen. In plaats van een notch zijn beide smartphones voorzien van een punchhole in het midden van de bovenkant van het scherm. Daarnaast zullen beide toestellen voorzien zijn van een Snapdragon 855 processor.
Ook de S-pen is voor beide versies verbeterd. Deze zou als afstandsbediening fungeren. Ook kun je op het toestel bepaalde acties uitvoeren met de S-pen zonder dat deze het scherm hoeft aan te raken. We zijn benieuwd wat de demonstratie ons op dat gebied gaat brengen.

Qua camera’s kunnen we uitgaan van een 12-megapixel hoofdcamera met variabel diafragma van f/1.5 tot f/2.4. Deze camera zal worden ondersteund door een 16-megapixel f/2.2 groothoeklens en 12-megapixel f/2.1 telelens met 2x optische zoom. De selfiecamera aan de voorkant zal voor beide toestellen een enkele 10 MP camera worden.

Helaas lijkt de 3.5 mm Jack definitief gesneuveld, want deze ontbreekt bij beide varianten. Daarnaast verwacht men een verrassing, wellicht de (re) release-datum van de Samsung Galaxy Fold?

Natuurlijk is men ook al druk met renders in de weer.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *