Samsung: Galaxy Note 7 compensatie niet te betalen

Samsung Galaxy Note gate
De verantwoordelijke heeft het er maar moeilijk mee.

De Samsung Galaxy Note 7-gate ligt inmiddels alweer enkele maanden achter ons. De phablet werd met veel poespas gepresenteerd en bleek een ware topper te zijn. Helaas moest het product door explosiegevaar al snel wereldwijd teruggeroepen worden, wat naast ongelukkige consumenten ook nog eens voor miljoenenverlies zorgde bij het bedrijf zelf.

De bedrijven Samsung SDI en ATL, die de exploderende batterijen maakten, moeten dan ook opdraaien voor de geleden kosten aan Samsung Electronics. Volgens The Investor verlopen deze onderhandelingen echter verre van vlekkeloos. Zo heeft zusterbedrijf Samsung SDI aan Samsung Electronics gevraagd om een vermindering in compensatiekosten, voornamelijk vanwege grote financiële problemen.

Nemen we de cijfers erbij, dan begrijpen we de zorgen bij de batterijleverancier zeker. Samsung SDI kende in 2016 een bedrijfsverlies van omgerekend zo’n 765 miljoen euro. Naast de problemen met de Note 7 dankt het bedrijf dit verlies ook aan de lage verkoop van automotive batterijen.

Of Samsung SDI ook daadwerkelijk geholpen wordt door Samsung Electronics is nog maar de vraag. Ondanks dat het zusterbedrijf Samsung SDI verantwoordelijk is voor 70 procent van de defecte batterijen, blijft Samsung met ze samenwerken voor de nieuwe Galaxy S8 (Plus). ATL haakt daarentegen af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *