Samsung: Galaxy Note 8 accuduur blijft top

Auteur: , Geen reacties
Samsung Galaxy Note 8

Samsung en accu's, bestaat er een meer iconisch duo?

Het onderwerp ‘smartphone-batterijen’ ligt nog steeds ietwat gevoelig voor Samsung. Dit onderdeel heeft er namelijk voor gezorgd dat het bedrijf vorig jaar kopje onder ging, want de Galaxy Note 7 accu bleek niet zo heel goed te zijn. De nieuwe Galaxy Note 8 heeft echter geen last van deze probleempjes. Samsung stelt zelfs dat de accuduur blijvend top is.

Samsung topman DJ Koh meldt namelijk dat de Galaxy Note 8 na 2 jaar nog steeds over 95 procent van de originele accucapaciteit beschikt. Een flinke prestatie, aangezien lithium-ion batterijen van smartphones normaal gesproken ‘slechts’ 80 procent van hun originele capaciteit over hebben na 2 jaar. Dit was ook het geval met de Galaxy S7.

Ook rechtvaardigt DJ Koh de relatief kleine accu van 3300 mAh van de Galaxy Note 8, want door een verandering in het maken van de CPU (switchen naar 10nm chips), is de batterijconsumptie met 30 procent verlaagd.

Opvallend is dat het statement over de duurzame Galaxy Note 8 accu van DJ Koh nergens terug te vinden is op officiĆ«le pagina’s van de Galaxy Note 8, laat staan de Galaxy S8 (Plus) die over eenzelfde techniek beschikken. Aangezien we ervan uitgaan dat de Samsung topman niet liegt, houden we het erop dat het bedrijf stilletjes grote stappen zet omtrent smartphonebatterijen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).