Samsung Galaxy Note 8: vijf dingen die je moet weten

Galaxy Note 8
Enkele dagen voor de officiële release zetten wij alvast de highlights van deze phablet voor je op een rijtje.

Nog een paar dagen wachten en dan presenteert Samsung de Galaxy Note 8, het nieuwe grootse vlaggenschip van de Zuid-Koreaanse tech-gigant. Na heel veel geruchten en gelekte info is het niet gek dat er veel onduidelijkheid heerst rondom de smartphone. Wat het toestel precies voor ons in petto heeft, lees je hieronder.

1. Veilige accu
Wees gerust, Samsung heeft echt wel geleerd van de situatie rondom de Galaxy Note 7. Na intens research van maar liefst drie onderzoeksbedrijven was de oorzaak van de ontploffende Samsung-smartphones duidelijk: defecte accu’s waren het probleem.

Samsung hanteert sinds deze bevindingen een strikter beleid omtrent haar accu’s. Het heeft er zelfs een heus acht-stappenplan voor opgezet. Zo komt er meer ruimte voor de accu in het ontwerp, past Samsung de software aan zodat de toestellen minder snel warm worden. Kortom, de kans op eenzelfde blamage is miniem.

2. Randloos design
Dat 2017 het jaar is geworden waarin randloze smartphones helemaal hip zijn geworden, is voornamelijk te danken aan Samsung. Zowel de Galaxy S8 als de grotere Galaxy S8 Plus zijn volgens velen mooie, zo niet de mooiste smartphones die er op dit moment te verkrijgen zijn. Buiten de plaats van de vingerafdrukscanner op de achterkant is er vrij weinig op te merken.

Samsung zou dan ook gek zijn om het design voor de Galaxy Note 8 rigoureus te veranderen. Gezien de laatste renders is de phablet vooral een extreem grote 6,3 inch Super AMOLED variant van de Galaxy S8 met een resolutie van 2960 bij 1440 pixels, inclusief een stijlvolle S Pen. Qua kleuren heb je de keuze uit Black, Orchid Grey en Deep Blue.

3. Flinke krachtpatser
Onder de motorkap is waar de echte snelheidsduivels aan hun trekken komen bij de Galaxy Note 8. In Europa bevindt zich een Exynoss 8895-chipset in het apparaat, dezelfde als bij Galaxy S8-modellen. Qua RAM gaat het toestel er ten opzichte van de S8 er wel op vooruit: er is standaard 6GB in plaats van 4GB RAM aanwezig.

Renders van de Samsung Galaxy Note 8

Voor het grafisch vermogen zit je met de Adreno 506-chip ook goed. Verder is er standaard 64GB uitbreidbaar opslaggeheugen beschikbaar. Met een accucapaciteit van 3300 mAh is er weliswaar 200 mAh minder aanwezig dan bij de Galaxy Note 7, maar dankzij de zeer energiezuinige chipset moet de Galaxy Note 8 het zeker een dag uithouden. Via de USB-C poort laad je het toestel ook nog eens snel op.

4. Dubbele camera
De Galaxy Note 8 is het eerste Samsung-vlaggenschip dat twee camera’s aan de achterkant heeft gepositioneerd. De dubbele 12 megapixel-camera moet de scherpst mogelijke foto’s schieten. Mede dankzij de ondersteuning van tweemaal optisch zoomen legt het toestel ook alles van veraf met weinig ruis vast.

Een eerste blik op de Samsung Galaxy Note 8

Daarnaast beschikken beide lenzen over optische beeldstabilisatie, wat de foto- en videokwaliteit ten goede komt. Aan de voorkant bevindt zich een 8 megapixel-frontcamera om al je selfies mee te maken.

5. Flink prijskaartje
Helemaal zeker is het nog niet, maar de Galaxy Note 8 krijgt waarschijnlijk een prijskaartje om en nabij de duizend euro. De bevestiging hiervan en alle overige details wordt duidelijk na de officiële Samsung Galaxy Note 8 presentatie op 23 augustus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *