Samsung Galaxy Note 9 – Dit is ‘m dan

Dit zijn ze dan!
De officiële onthulling bevestigde zo’n beetje alles wat we hoopten.

De aanloop was lang en fans (en wij) konden niet wachten tot we eindelijk alles wisten over de aankomende Galaxy Note 9. Nou ja, we wisten al een hoop, maar nu is het dan echt officieel. De Samsung Galaxy Note 9 komt op 24 augustus uit en hij is een beest!

In eerste instantie komen er twee uitvoeringen van de Note 9 uit, te weten de uitvoering van 128GB opslagruimte voor €999 euro en de editie met 512GB voor een slordige €1249 euro. Jazeker, high-end is bijna een understatement. Voor de fotografen en gamers onder ons is dat geheugen uit te breiden tot een kaakdroppende 1 terabyte.

Onder de motorkap is de Galaxy Note 9 uitgerust met een ongenoemde 10nm 64-bit Octa-core processor met een kloksnelheid van maximaal 2.8 GHz. De goedkopere versie van 128GB heeft 6GB RAM terwijl de duurdere uitvoering wordt uitgerust met 8GB RAM.

Het toestel zal worden uitgerust met een AMOLED display van 6,4 inch terwijl de resolutie van dat scherm 2960×1440 pixels bedraagt. Samsung doet de term ‘phablet’ in elk geval eer aan. Om dat gigantische scherm van energie te voorzien krijgt de Galaxy Note 9 overigens een stevige 4000mAh batterij; 700mAh meer dan zijn voorganger, maar dat zorgt ook voor een iets groter toestel.

Kiekjes kan de Note 9 ook schieten. Beide camera’s aan de achterkant worden door middel van Optical Image Stabilization gestabiliseerd. Beide lenzen zijn 12MP waarvan de telefoto-lens 2X optische zoom en tot 10X digitale zoom kan opbrengen.

[gv data=”rjaL94yEJME”][/gv]

S Pen
Uiteraard zou een toestel uit de Galaxy Note-familie geen Note zijn zonder de vernieuwde S Pen. In het toestel zelf zit een opbergslot voor de slimme pen, die daar tevens wordt opgeladen. Eenmaal eruit gehaald maakt de pen verbinding met je smartphone door middel van Bluetooth. Vervolgens kun je net iets meer dan alleen maar aantekeningen maken.

Niet alleen maak je selfies en groepsfoto’s, presenteer je slides, pauzeer je een video’s met de S Pen, ontwikkelaars kunnen het apparaatje later dit jaar ook integreren in hun apps voor nog meer creatieve functionaliteiten.

Vergrendeling, kleuren en meer
Met een zestal verschillende vergrendel-opties is er voor ieders wens een soort vergrendeling. Uiteraard kun je een wachtwoord, pin of patroon invoeren, maar je kunt het ook over de biometrische boeg gooien. In dat geval heb je keuze uit een vingerafdrukscanner, een irisscanner en gezichtsherkenning.

Er zijn afhankelijk van het model drie kleuren waaruit je kunt kiezen (dus niet de verwachte 5 kleuren) en afhankelijk van de kleur, krijg je tevens een bijpassende S Pen. De versie van €999 is verkrijgbaar in Ocean Blue, Midnight Black en Lavender Purple (in de headerfoto op die volgorde te zien) terwijl de duurdere uitvoering alleen in Midnight Black beschikbaar is.

De Note 9 wordt standaard geleverd met Android 8.1 Oreo, heeft ruimte voor twee simkaarten en bevat nog allerlei software om de beste foto’s te garanderen. Zo ziet het toestel wanneer iemand bijvoorbeeld zijn ogen dicht had en op basis van de objecten in een foto categoriseert de Note 9 een foto in een van de twintig beschikbare categorieën, waarna de software de bijbehorende optimalisatie toepast.

Inruilactie
Fans die de Galaxy Note 9 graag zo snel mogelijk in hun handen willen hebben kunnen het toestel vanaf vandaag pre-orderen. Ruil je je huidige smartphone voor de release (tot en met 23 augustus) voor een pre-order, dan krijg je €100 euro plus de inruilwaarde van je toestel aan korting. Lever je een oude Galaxy Note in, dan krijg je maar liefst €200 euro plus de inruilwaarde cadeau.

2 reacties

    • @jantje_555: heel simpel … Apple fanboys komen altijd met hun Samsung afschrijving verhaal bla bla bla …. Kortom over 2 maanden gaat er al een paar honderd vanaf en over 6 maanden koop je hem voor minder dan een iPhone 8. Alleen de early early adopters betalen de volle melk bij de launch.

      Apple fanboys betalen sowieso een jaar lang de volle mep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *