Snapdragon Samsung Galaxy S21 Qualcomm

Samsung Galaxy S21 is onderweg…

Snapdragon Samsung Galaxy S21

Fans zullen niet blij zijn met het eerste lek over de Samsung Galaxy S21.

De Samsung Galaxy S20 is nog niet zo lang uit en de Samsung Galaxy Note 20 moet nog gepresenteerd worden, maar inmiddels is men klaarblijkelijk ook al bezig met de Samsung Galaxy S21-serie.

Men bereidt de Samsung Galaxy S21 al voor

Als we de geruchten mogen geloven heeft Samsung revolutionaire plannen voor de Samsung Galaxy S21. Men zou namelijk afscheid willen nemen van de Snapdragon-processor die men normaal gesproken aantreft in de (Europese versie van de) Samsung Galaxy – serie. Inmiddels melden meerdere insiders opmerkelijk nieuws.

Dit gerucht is om meerdere redenen opmerkelijk. Allereest is het nogal een risico voor Samsung. De reacties op de huidige serie Exynos-chips zijn namelijk alles behalve enthousiast. Sterker nog, men startte zelfs een petitie om de chip in Europa uit de S20-serie te krijgen.

Exynos 1000 vs Snapdragon 875

Een vergelijking van de huidige serie Snapdragon 865 en Exynos 990 valt onherroepelijk in het voordeel van de Snapdragon 865 uit. Sommigen claimen een prestatieverschil van 20%. De Snapdragon 875 en Exynos 1000 zijn beiden nog niet uitgebracht.

Het is dus lastig om nu al conclusies over beide processoren te trekken. Zeker omdat Samsung volgens andere geruchten werkt aan een speciale toepassing van de processor, waarmee deze optimaal kan presteren in de Samsung Galaxy S21. Dat is ook logisch. Immers Exynos is, zoals een attente lezer mij daarop wees, eigendom van Samsung. Het zou dus logisch en kosten-efficiënter zijn om de eigen chip in te bouwen. Zeker als Samsung de gebruiker daarmee dezelfde kwaliteit biedt voor mindere kosten. Aan de andere kant zal Qualcomm ook niet stilzitten en zeker actie nemen om Samsung binnen boord te houden voor de Snapdragon-chip.

Gaat Samsung Galaxy Note 20 beslissing brengen

Voordat we ons vol op de Samsung Galaxy S20 storten hebben we natuurlijk eerst de onthulling van de Samsung Galaxy Note 20 – serie nog te gaan. Daar kiest men naar verwachting wel voor de nieuwste Snapdragon, de Snapdragon 865+. Ondanks eerdere twijfel blijkt deze chip inderdaad op de markt. Als de verkoopcijfers laten zien dat deze veel beter geaccepteerd wordt dan de S20 met Exynos zou dat wel eens een beslissende factor kunnen zijn. Kortom, genoeg om op 5 augustus voor te gaan zitten.

Bron: Knowyourmobile

Nog geen reacties

 1. Lost in translation? Samsung werkt niet samen met Exynos, maar Exynos is een product (SoC) van Samsung. Net als dat Qualcomm niet zal stilzitten, want ze ontwerpen de Snapdragon SoCs

 2. @xharin, eerlijk gezegd niet direct. Snapdragon was een ‘slip of the pen’. Voor Exynos had ik me niet gerealiseerd dat die chip uiteraard van Samsung zelf is. Dank voor de attente opmerking. Ik heb de tekst inmiddels veranderd.

 3. Niemand weet het nog en in weze boeit het niet.
  Waarom niet ? Met Android heb je een half miljoen keuzes vwb je hardware en je kiest een ander merk als het je niet bevalt …… Je hebt namelijk KEUZE, iets dat je niet hebt met een Iphone want die zijn grotendeels allemaal hetzelfde. Als je in dat ecosyteem wilt blijven heb je dus geen keuze.

  Samsung werkt nu samen met ATI en we gaan zien wat dat oplevert. Niemand weet dat precies want de positieve benchmarks die op dit moment alles uit het water blazen zijn laboratorium benchmarks en geen daadwerkelijke 5nm silicon benchmarks in een daadwerkelijke smartphone.
  Qualcomm staat ook niet stil en ze zullen inzien dat prijs een issue is en kunnen dus wellicht verassen.
  Vrijwel niks boeit zo weinig tegenwoordig als Soc power. Tenzij mensen de hele dag gamen, 4K renderen of benchmarken boeit het geen reet.
  Wat boeit is de accu stamina, de camera setup, het scherm, design en vooral de PRIJS !

  We gaan het zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *