Samsung Galaxy S10 5G getest op Formule 1-circuit [video]

Auteur: , 4 Reacties
samsung-formule-1-test-5g

Geniet je straks nog intenser van de prestaties van Max en zijn collega's?

Samsung maakte vannacht bekend dat zij, samen met telecom-provider SK Telecom, het 5G-netwerk hebben getest op het Formule 1 circuit van Zuid-Korea. Van 2010 tot 2013 was het Korean International Circuit toneel van de Formule 1.

In een testopstelling plaatste men twee 5G-basisstations naast het circuit. In de race-auto werden diverse Samsung Galaxy S10 5G smartphones, die helaas nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn, gemonteerd als dashcams. Vervolgens ging de coureur er in de raceauto met 210 km/u vandoor. Tijdens de race legde men de download, uploadsnelheden en de prestaties vast tijdens de overgang van het ene naar het andere basisstation. Ook zorgde men voor een live stream van de gemaakte beelden. Check het filmpje hieronder voor de resultaten.

Men haalde tijdens deze test downloadsnelheden van 1 GB per seconde. Wie nu al positief verbaasd is over de gedetailleerde beeldkwaliteit die, mind you, met een smartphone is vastgelegd, kan zich nog verbazen. Men maakte namelijk bekend dat men op basis van deze tests de prestaties wil verbeteren en de downloadcapaciteit naar 4GB per seconde wil brengen.

Of we volgend jaar tijdens de Heineken Dutch GP al kunnen genieten van 5G-gestreamde cockpitbeelden is de vraag. Dat 5G er in Nederland gaat komen is wel zeker, bovendien zijn er veel meer toepassingen die wel kunnen met 5G, maar niet met 4G.4 reacties

Hoe meer en betere onboard beelden hoe fijner toch?
Die 5G moeten we helemaal niet willen, volgens vele experts is 5G straling schadelijk voor mensen en dieren.
Bovendien is het gezondheidseffect van 5G straling nooit goed onderzocht, de telecombedrijven maakt dat niks uit, die zien alleen maar eurotekens.
@mazdarx8: welke experts? Stop met het verspreiden van leugens. De golflengte van 5G is vergelijkbaar met huidige radiogolven en wifi. Nog ruim onder infrarood, wat weer onder zichtbaar licht zit. Pas vanaf UV krijg je ioniserende straling wat DNA schade kan maken, hierboven nog röntgen en gamma. Maar die radio golven die kunnen echt geen kwaad.
Dat artikel over 5 dingen die wel met 5G kunnen en niet met 4G is wel erg ver gezocht zeg. 5G is meer toekomst bestendig, maar 4G in NL is al zeer goed en voldoet voor zeker 95 procent van waarvoor mobiele data vooral gebruikt wordt. On-topic: Wat Samsung dan test zie ik meer de waarde van in. Wat qua info interessant zou zijn geweest is van welk merk de basisstations zijn. Daar is op het moment nogal veel om te doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).