Samsung Galaxy S10 en Note 10 moeten geduld hebben voor bugfix

Auteur: , Geen reacties
Nog even geduld hebben

De vingerafdrukscanner moet nog gefixt worden.

Gisteren werd bekend dat Samsung’s twee nieuwste vlaggenschip-lijnen allebei een zeer groot beveiligingslek hadden met betrekking tot de vingerafdrukscanner. In een statement erkent Samsung het probleem, maar de komende dagen zullen gebruikers van de Galaxy S10- en Note 10-serie zelf een oplossing moeten toepassen.

Vooralsnog blijken vingerafdrukscanners van de twee Samsung smartphone-lijnen hun geautoriseerde gebruiker te ‘herkennen’ terwijl hij zijn vinger er niet per se op hoeft te leggen. Dit heeft te maken met het feit dat Samsung’s scanners naar eigen zeggen 3D-patronen zouden herkennen op bepaalde silicone schermbeschermers; het apparaat zou ontgrendelen door patronen in het beschermlaagje.

Daarom adviseert de Zuid-Koreaanse techgigant gebruikers van de Galaxy Note10/10+ en S10/S10+/S10 5G om dergelijke screen protectors tijdelijk te verwijderen van het scherm en alle ingevoerde vingerafdrukken te verwijderen omdat opgeslagen vingerafdrukken mogelijk ‘vervuild’ zijn met het patroon van de screen protector. Vervolgens wordt men geadviseerd om je vingerafdrukken opnieuw te registreren.

De update laat overigens nog eventjes op zich wachten. Samsung stelt namelijk: “Een software-update staat gepland voor zo vroeg als volgende week”. Het miljardenbedrijf streeft er dus naar om een fix volgende week uit te brengen, maar dat kan maandag zijn, maar ook vrijdag of zelfs zondag.

Kortom, tot die tijd zul je als S10- of Note 10-gebruiker zelf moeten voorkomen dat iedereen je smartphone kan ontgrendelen en wees tot de update gelanceerd is ook voorzichtig met je smartphone zelf; zonder screen protector ligt je scherm zo aan diggelen en dan wordt het geen pretje om het weer te repareren.

Lees ook: Samsung lijkt te werken aan Samsung Galaxy Note budgetEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).